• C Novo mesto
  • 07:40
  • Tor, 15.06.2021

Drama v Novem mestu ob praznovanju rojstnega dne, skupil jo je policist

Policisti so obravnavali štiri kršitve javnega reda in miru (v Mihalovcu, Dobovi in okolici Novega mesta). V enem primeru so kršiteljem izrekli opozorilo, v treh primerih pa napisali plačilne naloge.

»Pri obravnavani ene od kršitev v Novem mestu so napadli policista, zato bodo napisali še kazensko ovadbo. Nekaj pred deseto uro zvečer so policisti intervenirali v okolici Novega mesta zaradi prijave glasne glasbe. Na kraju so ugotovili dve kršitvi javnega reda in miru s predvajanjem glasne glasbe iz zvočnikov. Med postopkom je eden od udeležencev skupine, ki je praznovala rojstni dan, z roko čez ograjo policista, ki je opravljal razgovore o kršitvi, udaril v glavo in se nato v zavetju ograje in drugih oseb skril. Policisti bodo za osumljenca napisali kazensko ovadbo zaradi napada na uradno osebo,« sporoča Robert Perc s PU Novo mesto.

Dodajmo, da kdor napade ali resno zagrozi, da bo napadel uradno osebo ali drugo osebo, za katero ve, da pomaga uradni osebi, ko ta opravlja naloge policije ali državne varnosti ali varuje javni red, ali osebo, ki opravlja naloge v zvezi z izvrševanjem kazenskih sankcij, se kaznuje z zaporom od šestih mesecev do treh let.

NaDlani.si; Foto: arhiv