• 17.29C Novo mesto
  • 08:31
  • Čet, 06.08.2020

Drama v Posavju, počilo med štirimi družinami: S sekiro razbil vrata in …

Hujša kršitev javnega reda, osumljeni pridržan

Policisti so obravnavali štiri kršitve javnega reda in miru na javnem kraju in eno v zasebnem prostoru. V jutranjih urah so policiste klicali v naselje blizu Krškega, kjer naj bi prišlo do spora med štirimi družinami.

»Na številki 113 so sprejeli več klicev na pomoč, v katerih so omenjali fizično nasilje in orožje. Operativno-komunikacijski center je na kraj napotil več patrulj. Po prvih zbranih obvestilih je bilo v pretepu lažje poškodovanih pet oseb (eno so odpeljali v bolnišnico), policisti pa so pridržali 21-letnga nasilneža, ki naj bi oborožen s sekiro najprej razbil vrata, vstopil v hišo ter med kričanjem in pretepanjem (tudi z uporabo solzilca) poškodoval pet oseb. Osumili so ga storitve kaznivih dejanj nasilništva, groženj, poškodovanja tuje stvari, nedovoljene proizvodnje in prometa z orožjem, kršitve nedotakljivosti stanovanja. Policisti so zasegli plinski razpršilec in dve palici, orožje še iščejo,« so nam sporočili s PU Novo mesto.

Stari znanec policije

Nasilneža so v zadnjih letih 75-krat ovadili zaradi različnih kaznivih dejanj, ga več kot 15-krat obravnavali zaradi različnih kršitev javnega reda in miru ter več kot 20-krat za različne prekrške iz področja prometne varnosti.

NaDlani.si; Foto: Shutterstock