• C Novo mesto
  • 03:14
  • Pon, 23.05.2022

Družinske tragedije v Sloveniji: S kladivom za meso ubil hčerki, stari 9 in 11 let

Trojni umor in samomor, ki se je zgodil na Jančah, je mnoge spomnil na številne družinske tragedije v Sloveniji. STA je naredil kronologijo nekaterih večkratnih umorov v družini po letu 2000, ki so bili zagotovo najbolj odmevni:

Avgust 2002: trojni umor v Rovinju

V Rovinju so hrvaški policisti našli ustreljene tri člane družine iz Grosuplja. Sodišče je marca 2004 takrat 22-letnega Ivana Periča obsodilo za umor lastne matere, očima in 12-letnega polbrata. Domnevni morilec Perič umorov nikoli ni priznal.

December 2003: Umor mladoletnih hčerk

61-letni Mariborčan Ivan Marolt je s kladivom za meso ubil hčerki, stari 9 in 11 let. Nato je življenje poskušal vzeti še zunajzakonski partnerki, ki pa ji je uspelo pobegniti. Dejanje je priznal in ga obžaloval.

Februar 2007: trojni družinski umor v Grosupljem

V občini Grosuplje je zaradi spora glede skrbništva 35-letnik ubil bivšo ženo, njeno mamo in očeta. Ko je prišel iskat otroka, ki sta živela pri mami, je pred očmi obeh otrok ustrelil njuno mamo in stare starše ter si na koncu sodil sam.

September 2008: umoril oba starša

V občini Medvode je 25-letnik umoril starša, domnevno zato, da bi prišel do družinskega premoženja. 54-letno mater in 57-letnega očeta je ubil z udarci orodja po glavi, nato pa v hiši zanetil požar in skušal dogodek prikazati kot napad tretje osebe. Storilec Blaž Mištrafović je kasneje dejanja priznal.

Marec 2017: obglavil brata in babico

V vasi Lukovec na Krasu je 35-letni storilec na grozovit način umoril 31-letnega brata in 80-letno babico. Oba je obglavil, potem pa poklical policijo in priznal dejanje.

Junij 2020: trojni umor pri Domžalah

V občini Domžale naj bi 24-letnik zabodel tri ožje družinske člane, ki so na kraju izkrvaveli. Šlo naj bi za njegovo 81-letno babico, 74-letnega dedka in 51-letnega strica. Po dejanju je poklical policijo, priznal dejanje ter se brez upiranja predal.

 

 

Pripravila: BB., za NaDlani.si, foto: Pixabay

cvetličarna