• C Novo mesto
  • 04:06
  • Čet, 29.02.2024

FOTO: Čelno trčenje pri naselju Bukošek, dve osebi sta v smrtni nevarnosti

 V četrtek nekaj pred 9. uro se je na regionalni cesti pri naselju Bukošek na območju Brežic zgodila huda prometna nesreča, v kateri so bila udeležena tri vozila. 82-letnik je med prehitevanjem trčil v nasproti vozeče vozilo, pri tem pa sta voznika obeh vozil utrpela tako hude poškodbe, da sta v smrtni nevarnosti, so sporočili s PU Novo mesto.

Kot so pojasnil na Policijski upravi (PU) Novo mesto, je za nesrečo odgovoren 82-letni voznik osebnega avtomobila znamke Opel, ki je peljal iz smeri Župelevca proti Brežicam. Pri naselju Bukošek je pričel prehitevati osebni avtomobil znamke Renault, ki ga je vozil 71-letni voznik, takrat pa je iz nasprotne smeri pravilno pripeljala 77-letna voznica osebnega avtomobila znamke Seat.

82-letni voznik je čelno trčil v njeno vozilo in v avtomobil 71-letnika. 82-letni voznik in 77-letna voznica sta v nesreči utrpela posebno hude poškodbe, po podatkih iz bolnišnice sta v smrtni nevarnosti. Hudo je poškodovana tudi 76-letna potnica iz vozila 77-letne voznice. Voznik Renaulta in potnik v njegovem vozilu nista bila poškodovana. Policisti okoliščine prometne nesreče še preiskujejo, so še dodali na PU Novo mesto.

Pestrih 24 ur

Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 71 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 247 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo s hudimi telesnimi poškodbami, prometno nesrečo, v kateri se je lažje poškodoval kolesar in pet prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. V Novem mestu in Krškem so zasegli vozila kršiteljema cestno prometnih predpisov, ki nista imela veljavnih vozniških dovoljenj. Posredovali so zaradi 15-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, ponarejanja denarja in tatvin. Posredovali so zaradi nesreče pri delu in nezakonitih prehodov državne meje.

N. D.; Foto: PU Novo mesto

FOTO: Čelno trčenje pri naselju Bukošek, dve osebi sta v smrtni nevarnosti
1 od 2
Kliknite na sliko za prikaz celotne slike.