• C Novo mesto
  • 00:02
  • Sob, 25.06.2022

FOTO: Dolenjska v šoku po tragediji na avtocesti: Robi, počivaj v miru

Pisali smo že, da je dolenjski avtocesti med priključkoma Trebnje in Bič je dopoldne prišlo do prometne nesreče, v kateri je umrl 44-letni voznik kombija iz Novega mesta. Trčil je v tovorno vozilo, ustavljeno na odstavnem pasu, so sporočili s Policijske uprave (PU) Novo mesto. Krak avtoceste v smeri Ljubljane je bil zato več ur zaprt.

Kaj se je zgodilo?

Po prvih ugotovitvah je voznik kombija silovito trčil v zadnji del tovornega vozila, ki ga je voznik zaradi okvare ustavil na odstavnem pasu in ustrezno označil. Zaradi hudih poškodb je 44-letnik umrl na kraju nesreče. Prostovoljni gasilci iz Trebnjega so morali kombinirano vozilo izvleči izpod prikolice kamiona, ukleščenega voznika pa izrezati iz kombija. Dolenjska avtocesta je bila v smeri Ljubljane več ur zaprta za ves promet. Okoliščine in vzrok za prometno nesrečo policisti še preiskujejo, ogleda sta se udeležila tudi preiskovalni sodnik in okrožni državni tožilec. Voznik kombija je prva letošnja smrtna žrtev v prometnih nesrečah na območju Policijske uprave Novo mesto. Lani v prvem trimesečju ni bilo prometnih nesreč s smrtnim izidom.

Kdo je pokojni?

Na spletu pa je odjeknilo. »Za vedno nas je zapustil naš Robert Jagodic. »Nekoč nekje, se ponovno srečamo! Tam za mavrico, kjer pravijo, da ni trpljenja in ne slovesa. Robi počivaj v miru za vedno boš lep spomin v naših srcih . Spominjali se te bomo kot prijatelja, nikoli ne bo ugasnil spomin na vse nore zabave, ki smo jih soustvarjali skupaj, naj danes igrajo tebi v slovo. Iskreno sožalje družini in vsem bližnjim,« pišejo pokojnem v slovo.

 

Od njega so se poslovili tudi s priljubljene pivnice AS, kjer je bil mentor in nenazadnje tudi šef: »Kdor živi v spominu drugih, ni mrtev, je samo oddaljen. Mrtev je tisti, ki ga pozabijo.(Kant) Danes nas je za vedno zapustil naš Robert Jagodic. Mnogi se te bomo za vedno spominjali kot prijatelja, mentorja, šefa, sodelavca, znanca… Naj nikdar ne ugasne spomin na vse nore zabave in prebedene noči, ki si jih soustvarjal z nami in vse pesmi, ki smo jih skupaj prepevali nekoč naj danes igrajo tebi v slovo. Robi počivaj v miru. Iskreno sožalje družini in vsem bližnjim.«

N. D.; Foto: Pixbay