• C Novo mesto
  • 02:18
  • Pet, 01.07.2022

FOTO: Ena umrla na kraju, drugo odpeljali v UC Novo mesto

Ob 11.36 sta v naselju Gabrje, občina Sevnica, trčili osebni vozili. Gasilci PGD Sevnica so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulatorja na vozilih, s tehničnim posegom rešili osebo iz vozila, posuli razlite motorne tekočine in preprečili nadaljnje iztekanje, nudili pomoč reševalcem pri oskrbi in prenosu poškodovane osebe, vlečni službi pri odstranitvi vozil ter policiji pri usmerjanju prometa. V nesreči je ena oseba umrla na kraju, eno poškodovano osebo pa so reševalci NMP Sevnica oskrbeli in prepeljali v UC Novo mesto, poroča uprava za zaščito in reševanje.

Nekaj pred poldnevom je prišlo do trčenja dveh osebnih vozil v bližini naselja Gabrje, medtem sporočajo s PU Novo mesto. Po prvih ugotovitvah je 67-letni voznik iz okolice Sevnice peljal iz Boštanja proti Tržišču ter v desnem ovinku iz neznanega razloga zapeljal na drugo stran ceste in čelno trčil v nasproti vozečo voznico, ki je pravilno pripeljala po svoji strani proti Boštanju. Slednja je dobila hude telesne poškodbe, vendar po podatkih iz bolnišnice ni v življenjski nevarnosti. 67-letni voznik je umrl na kraju. Točen vzrok smrti bodo ugotovili po opravljeni sanitarni obdukciji. Ogled kraja so opravili prometni policisti iz Novega mesta, o nesreči so obvestili tudi dežurno preiskovalno sodnico in okrožno državno tožilko.

Zaradi prometne nesreče je bila cesta Boštanj – Tržišče zaprta približno tri ure.

Iz ceste zletelo osebno vozilo

Nekaj po sedemnajsti uri so policiste obvestili o nesreči v bližini naselja Zapuže. Po prvih ugotovitvah ogleda je iz ceste zletelo osebno vozilo. 65-letni voznik je peljal iz Tržišča proti Boštanju. Kot kaže je voznik v levem ovinku iz za zdaj še neugotovljenega razloga zapeljal na desno brežino, nakar se je vozilo prevrnilo in obstalo na strehi. Poleg voznika sta bili v vozilu še dve potnici. Eno ukleščeno potnico so iz vozila rešili policisti in reševalci, ki so bili prvi na kraju. Gasilci in reševalci so nudili prvo pomoč udeležencem prometne nesreče in zavarovali kraj. Voznik se ni poškodoval, dve poškodovani potnici so po prvi pomoči na kraju oskrbeli v zdravstvenem domu Sevnica. Policisti so za 65-letnega voznika odredili preizkus alkoholiziranosti, ki ni prikazal prisotnosti alkohola.

Ogled kraja še poteka, cesta Boštanj – Tržišče je trenutno zaprta.

NaDlani.si; Foto: PGD Sevnica

 

 

kobra