• C Novo mesto
  • 11:24
  • Ned, 25.07.2021

FOTO: Grozljivi prizori! 46-letnik v prepad, umrl na kraju nesreče

V ponedeljek ob 18.25 se je na regionalni cesti iz Planine proti Grčarevcu v občini Logatec zgodila prometna nesreča s smrtnim izidom, v kateri je umrl 46-letni voznik osebnega vozila, so sporočili iz Generalne policijske uprave.

Voznik osebnega avtomobila je vozil po regionalni cesti iz Planine proti Grčarevcu v občini Logatec, ko je zaradi neprilagojene hitrosti vožnje v desnem ovinku izgubil oblast nad vozilom in trčil v kovinsko zaščitno ograjo, jo prebil ter zapeljal v okoli 30 metrov globok prepad. Zaradi hudih poškodb je voznik umrl na kraju nesreče.

Kaj pravijo gasilci?

»Ob 18.33 je na regionalni cesti Grčarevec–Planina, občina Logatec, osebno vozilo zapeljalo s ceste v prepad, globine okoli petdesetih metrov. Posredovali so gasilci PGD DOLNJI LOGATEC, PGD POSTOJNA in PGD Planina, ki so zavarovali kraj dogodka, nudili prvo pomoč do prihoda NMP, s pomočjo vrvne tehnike spustili reševalce do poškodovanega vozila, s tehničnim posegom iz vozila izrezali preminulo osebo, jo prenesli do pogrebnega vozila, odklopili akumulator na vozilu, posuli iztekle tekočine, nudili pomoč policiji ter s pomočjo traktorja vozilo potegnili do najbližje ceste. Po končani intervenciji smo s pomočjo gasilca zaupnika izvedli razbremenili pogovor. Vsem enotam se zahvaljujemo za odlično sodelovanje, zahvaljujemo se tudi lastniku traktorja, ki je takoj priskočil na pomoč, so zapisali na PGD Dolnji Logatec.

https://www.facebook.com/GasilciLOGATEC/posts/10157840935276312

NaDlani.si; Foto: arhiv