• C Novo mesto
  • 20:12
  • Pon, 26.09.2022

FOTO: Grozljivi prizori, v letalski nesreči udeležen znan slovenski fotograf

V gozdu v bližini češkega kraja Jickovice je po podatkih češke policije v nedeljo okoli 17. ure strmoglavilo letalo T-28B Trojan, izdelano v Severni Ameriki leta 1954. V nesreči je bil po poročanju spletnega portala 24ur.com huje poškodovan tudi slovenski fotograf Miro Majcen, ki je bil tudi fotograf omenjenega portala. Vzrok nesreče še ni znan. V letalski nesreči je sicer umrl pilot Rainer Steinberger. Flying Bulls so se na Instagramu že poklonili pokojnemu pilotu, Majcnu pa zaželeli popolno okrevanje.

Češki državni inštitut za preiskavo letalskih nesreč (UZPLN) je po poročanju avstrijske tiskovne agencije APA že začel s preiskavo o vzrokih in okoliščinah nesreče letala avstrijske skupine letalskih navdušencev Flying Bulls, med katerimi je avstrijski podjetnik, milijarder in ljubitelj letal Dietrich Mateschitz. Fotograf Majcen je bil huje ranjen in se zdravi v praški bolnišnici, kamor so ga po navedbah APA odpeljali s helikopterjem. O tem, kaj natančno je botrovalo prevrnitvi kanujev, policija še zbira podatke, kot tudi o tem, ali so osebe pri spustu spoštovale vse predpise in omejitve, so povedali na PU Maribor.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by The Flying Bulls (@theflyingbulls)

Na MZZ in slovensko veleposlaništvo v Pragi so že bila nasloviljena vprašanje o njegovem zdravstvenem stanju. Na odgovor še čakamo.

Majcen je navdušen ljubiteljski pilot in eden najbolj cenjenih slovenskih koncertnih fotografov. Njegovo delo je prepoznala tudi legendarna skupina The Rolling Stones, ki si ga je zaželela kot uradnega fotografa za turneje na območju Evrope, piše Siol.net.

NaDlani.si; Foto: češka policija