• C Novo mesto
  • 07:20
  • Pet, 02.06.2023

FOTO: Huda nesreča na avtocesti Trebnje – Novo mesto pri počivališču, pet so jih odpeljali

Kot poroča Uprava RS za zaščito in reševanje sta ob 7.54 sta na avtocesti Trebnje – Novo mesto pri počivališču, občina Trebnje, trčili osebni vozili. Gasilci PGD Trebnje so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulatorja, postavili vozilo nazaj na kolesa in nudili pomoč reševalcem NMP pri oskrbi in prenosu poškodovanih.

Reševalci nujne medicinske pomoči Trebnje in Novo mesto so v nesreči pet ponesrečenih oseb na kraju oskrbeli in nato prepeljali na zdravljenje v Splošno bolnišnico Novo mesto. Prometno signalizacijo na avtocesti so postavili dežurni delavci DARS.

Kaj pravijo na PU Novo mesto?

»29. 9. nekaj pred 8. uro smo bili obveščeni o prometni nesreči na avtocesti pri počivališču Dul v smeri proti Novem mestu. Policisti PPP Novo mesto so opravili ogled, zbrali obvestila in ugotovili, da je 40-letni voznik osebnega avtomobila prehiteval dve tovorni vozili. Med prehitevanjem je na mokrem in splozkem vozišču izgubil oblast nad vozilom, zapeljal desno in trčil v avtomobil 50-letne voznice, ki je pravilno peljala po svojem prometnem pasu. Po trčenju je njeno vozilo odbilo v varovalno ograjo, jo prebilo in obstalo na strehi. Poškodovano voznico, dve potnici v njenem vozilu in 40-letnega voznika so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico,« je javnosti sporočila Alenka Drenik z novomeške policijske uprave.

Povzročitelju nesreče bodo policisti zaradi kršitve cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog.

N. D., Spin112; Foto: PGD Trebnje