• C Novo mesto
  • 09:18
  • Čet, 28.09.2023

FOTO: Ogrožal življenja otrok in žene, groza, kaj so policisti našli med preiskavo

Policisti PP Krško so bili obveščeni, da v okolici Krškega moški izvaja nasilje nad ženo in otrokoma. Takoj so se odzvali, pričeli z aktivnostmi za zaščito žrtev in ugotavljanjem vseh okoliščin kaznivega dejanja nasilja v družini.

Alenka Drenik o družinskem nasilju: »Ugotovili so, da 31-letni nasilnež že več let izvaja fizično in psihično nasilje nad ženo in otrokoma. Storilec je žrtve ustrahoval, jih pretepal, jim grozil, spravljal v podrejen položaj, z njimi grdo in surovo ravnal. Odvzeli so mu prostost, ga pridržali, na podlagi ugotovitev pridobili odredbo sodišča in opravili hišno preiskavo. Med preiskavo so našli in zasegli nože, s katerimi je grozil, naboje in več kosov orožja in delov orožja, za katero nima ustreznih dovoljenj. Zaradi razlogov za sum, da bo ogrozil življenje, osebno varnost in svobodo žrtev, so mu izrekli ukrep prepovedi približevanja.«

Ovadili ga bodo na pristojno tožilstvo zaradi kaznivega dejanja nasilja v družini in zanemarjanja mladoletne osebe in surovo ravnanje.

Policija opozarja

Kriminalisti in policisti med preiskavami kaznivih dejanj nasilja v družini nemalokrat ugotovijo, da je osumljenec več let izvajal nasilje nad družinskimi člani, vendar ga v preteklosti niso obravnavali zaradi kaznivih dejanj ali prekrškov z elementi nasilja, saj o nasilju ni nihče spregovoril. Pozivamo ljudi, naj si ne zatiskajo oči, ampak nasilje, za katero izvedo ali so mu priča, takoj prijavijo in s tem pomagajo žrtvam. Dostikrat namreč žrtve same ne najdejo moči oziroma poguma, da o nasilju spregovorijo, zato je prav, da to stori kdorkoli, ki za nasilje ve. Policisti se bodo odzvali, preverili okoliščine in v skladu s pristojnostmi izvedli vse potrebne ukrepe za zaščito žrtev.

PU Novo mesto; Foto: PU Novo mesto