• 11.58C Novo mesto
  • 21:40
  • Čet, 28.05.2020

FOTO: Pri izvozu Novo mesto prišlo do nesreče, z voznikom je hudo

Iz vozila je celo iztekalo gorivo.

Včeraj ob 21.13 se je na avtocesti Ljubljana—Obrežje pri izvozu Novo mesto – vzhod, občina Novo mesto, prevrnilo tovorno vozilo. Iz vozila je iztekalo gorivo.

Gasilci GRC Novo mesto so zavarovali in razsvetlili kraj, iz vozila s tehničnim posegom rešili ukleščenega voznika, pomagali reševalcem pri prenosu poškodovanega, preprečili nadaljnje iztekanje goriva, pomagali delavcem DARS-a in vlečni službi, nevtralizirali motorne tekočine ter očistili cestišče. Reševalci nujne medicinske pomoči ZD Novo mesto so hudo poškodovanega voznika odpeljali v Splošno bolnišnico Novo mesto, poroča uprava za zaščito in reševanje.

Kaj pravi policija?

»Nekaj po 21. uri se je zgodila huda prometna nesreča na priključku avtoceste Novo mesto vzhod. Policisti Postaje prometne policije so ugotovili, da je voznik tovornega vozila iz Romunije zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, trčil v varovalno ograjo in se prevrnil. Gasilci so s tehničnim posegom rešili hudo poškodovanega voznika, ki je ostal ukleščen v vozilu, reševalci pa so ga oskrbeli in odpeljali v bolnišnico.«

NaDlani.si; Foto: PU Novo mesto