• 12.88C Novo mesto
  • 01:34
  • Tor, 07.07.2020

FOTO: Šokantni prizori! Avtocesto zaprlo v obe smeri, več vozil trčilo, štirje hudo poškodovani

HRPELJE KOZINA – Včeraj ob 20.59 so na avtocesti iz smeri Kopra proti Ljubljani na izvozu za Kozino, občina Hrpelje Kozina, čelno trčila tri osebna vozila. Šest oseb se je poškodovalo, od tega štiri težje. Reševalci NMP so jih prepeljali v Izolsko bolnišnico. Posredovali so gasilci PGD Materija in gasilci iz gasilske brigade Koper. S tehničnem posegom so odprli vozilo ter nudili prvo pomoč poškodovanim osebam do prihoda reševalcev NMP Sežana.

Izklopili so akumulatorje, razsvetljevali kraj dogodka, posuli cestišče z absorbentom in pomagali vlečni službi pri odstranjevanju uničenih vozil, pooroča uprava za zaščito in reševanje.

Kaj o nesreči pravijo gasilci PGD Materija?

»Na avtocesti, pri izvozu za Kozino, sta silovito čelno trčila voznica in voznik dveh nasproti vozečih osebnih avtomobilov. Ob tem je prišlo še do trčenja v tretji osebni avtomobil, ki je vozil iz smeri Kopra proti Ljubljani, slednjega pa je trčenju odbilo čez zaščitno ograjo. V nesreči so bili vsi tri vozniki in še tri sopotniki, telesno poškodovani.

Po pozivu ReCO Postojna so na intervencijo izvozili gasilci PGD Materija in GB Koper, ki so protipožarno zavarovali kraj nesreče, pomagali zdravstvenemu osebju pri nudenju prve pomoči ponesrečenim ter njihovem prenosu v reševalna vozila, na vozilih izklopili vire energije, posuli cestišče z absorbentom, razsvetljevali kraj in pomagali vlečni službi pri odstranjevanju uničenih vozil. Vse poškodovane so reševalci odpeljali na nadaljnje zdravljenje v izolsko bolnišnico.

Foto: PGD Materija

Na intervenciji je sodelovalo 10 gasilcev PGD Materija z dvema voziloma, sedem GB Koper z dvema voziloma (še eno vozilo je bilo med potjo preklicano), zdravnik in reševalec ZP Hrpelje, reševalci NMP Sežana s tremi reševalnimi vozili, policisti PPP Koper in PP Kozina ter delavci DARS. V gasilskem domu v je bilo v pripravljenosti še šest gasilcev PGD Materija.«

Na slovenskih cestah letos umrlo 48 oseb

Na slovenskih cestah so se v preteklem tednu zgodile tri prometne nesreče s smrtnim izidom, v katerih so umrle tri osebe. Letos so tako slovenske ceste terjale 48 smrtnih žrtev, v enakem obdobju preteklega leta pa 39, so sporočili z Generalne policijske uprave.

NaDlani.si; Foto: PGD Materija