• 28.42C Novo mesto
  • 13:58
  • Sre, 12.08.2020

FOTO: To je lovec Igor, ki je lovil divje prašiče, ustrelil pa migranta, ki je v grmovju čakal na prevoz

JASENOVEC – »Jaz sem ustrelil migranta,« je bila prva reakcija lovca in profesionalnega fotografa, 57-letnega Igorja Ilića, ki je v torek okoli 14. ure zaslišal krike po strelu iz lovske puške. Najprej je poklical predsednika Lovskega društva Patak v Jasenovcu, nekaj minut kasneje sta obvestila policijo in nujno pomoč, ki so hitro ugotovili, da je Ilić v bistvu streljal na migranta, ki je s skupino ljudi po nezakonitem prečkanju meje ležal v grmu ter verjetno čakal na prevoz.

Na lovu na divje prašiče ustrelil migranta

»To je prvič, da je kdo zašel v naše lovišče. Bilo je tudi drugih lovcev takrat, vendar je ravno Ilić stopil v obhod in ko se je vrnil, je opazil kaos v bližini kraja, kjer je bila smetišče. Bil je na razdalji 60-70 metrov. Izstopil je iz avta, in ustrelil. Potem je slišal iz grma krik. Približal se je in videl skupino ljudi. Nekateri so govorili v angleščini, drugi v neznanih jezikih. Takoj me je obvestil, kaj se je zgodilo, ranjenca so kmalu odpeljali v bolnišnico,« je dejal predsednik društva dodal da v Iliičevem ravnanju ne vidi ničesar spornega.

57-letni lovec bo na občinskemu državnemu tožilstvu v Sisku po vsej verjetnosti obsojen ogrožanja življenja in premoženja.
NaDlani.si; Foto: facebook