• 29.06C Novo mesto
  • 16:37
  • Ned, 18.08.2019

FOTO: To je nesrečna planinka, ki je umrla na svoj rojstni dan: »Zakaj ravno ti Polona? Zakaj morajo biti otroci brez mamice?«

KAMNIK − »Včeraj 9. februarja, le par ur po vzhodu sonca na nebo, je moje Sonce pa za vedno zašlo … Govorila je, da najbolj srečna zdaj in to so potrdili tudi tisti, ki so jo poznali. In če me pokličeš k sebi Polona, ne bom niti za sekundo razmišljal,« se glasi srce parajoč zapis Dareta Š., partnerja pokojne planinke Polone B. , s katerim se je odpravila v  hribe tisti dan.

Neustrezna oprema

Pri sestopu z Grintovca je namreč v soboto dopoldan umrla. Kot so sporočili s Policijske uprave Kranj, je planinka, ki je uporabljala neustrezno opremo, na slabo prehojeni in nevarni poti zdrsnila in padla čez steno. Pot je bila sicer označena, a prekrita s pomrznjenim snegom in slabo prehojena. Za hojo pa je planinka uporabljala neustrezno opremo, tako imenovane kramžarje, ki ni primerna za visokogorje in aktualne razmere.

Preberite še: Grozljiva nesreča na Grintovcu, ženska je umrla

Bila je mati dveh otrok

»Želel sem ti voščit za rojstni dan, pa ti žal lahko pomaham le v slovo, kjerkoli si vedi, da morda se nekoč srečamo,« je nesrečnici eden izmed prijateljev zapisal na facebook. Ravno na ta usodni dan je praznovala 41. let. Bila je mati dveh otrok.

Počivaj v miru …

NaDlani.si