• 19.16C Novo mesto
  • 07:11
  • Pon, 19.08.2019

FOTO: To so posledice hude nesreče, ki je povzročila triurni kolaps dolenjske avtoceste

LJUBLJANA – Dolenjska avtocesta, ki je bila zaradi prometne nesreče pri Šmarju Sap okoli tri ure zaprta v smeri proti Novemu mestu, je zdaj ponovno prevozna. Še vedno ostaja daljši zastoj, saj je še vedno zaprt prehitevalni pas. Po podatkih policije se je prevrnilo tovorno vozilo, ena oseba pa naj bi bila lažje poškodovana.

Zastoj po podatkih prometnoinformacijskega centra sega na južno ljubljansko obvoznico mimo razcepa Kozarje, na zahodno obvoznico do Kosez ter na severno obvoznico. Prav tako je zastoj iz smeri Primorske mimo Brezovice, pa tudi na regionalnih cestah Ljubljana-Škofljica, Ljubljana-Ig ter Škofljica-Grosuplje in na drugih cestah, ki vodijo iz Ljubljane proti Grosuplju. Na gorenjski avtocesti pri razcepu Koseze iz smeri Gorenjske proti severni obvoznici se je razlila nafta, zato je vozišče spolzko, so opozorili na centru.
Povečan promet

Povečan promet je med drugim tudi pred predorom Karavanke proti Sloveniji, na cestah iz mestnih središč ter na mestnih obvoznicah, čakalna doba pa na mejnih prehodih Obrežje in Gruškovje, in sicer pri izstopu iz države.

NaDlani.si; Foto: bralec Drago