• 10.78C Novo mesto
  • 21:49
  • Sob, 30.05.2020

FOTO: To so prizori tragedija v zraku v bližini Ajdovščine, jadralnemu padalcu ni bilo pomoči

AJDOVŠČINA – Med krajema Budanje in Dolga Poljana v bližini Ajdovščina sta nekaj minut pred 11. uro v zraku trčila ultralahko letalo in jadralni padalec. Po trku so oboji strmoglavili, jadralni padalec pa je umrl. Pilot in potnik v letalu domačega Aerokluba Josip Križaj Ajdovščina sta nesrečo preživela in sta po prvih podatkih huje poškodovana. Pilot je po trku aktiviral reševalno padalo, ki ga imajo ultralahka letala, ter tako rešil življenje sebi in sopotniku.

Kaj pravi policija?

Kot je povedal tiskovni predstavnik Policijske uprave (PU) Nova Gorica Dean Božnik, sta na kraj dogodka prišla tudi dežurni sodnik in državna tožilka, prav tako je bil o nesreči obveščen tudi dežurni letalski inšpektor. Več informacij po njegovih besedah za sedaj še ni znanih, policija dogodek še preiskuje. Direktor družbe Pipistrel Ivo Boscarol pa je za STA potrdil, da ultralahko letalo ni bilo Pipistrelovo, pač pa italijanske izdelave Storch.

Prepoved

Na novogoriški policijski upravi so ob tem spomnili, da zaradi razglašene epidemije novega koronavirusa še vedno velja prepoved izvajanja adrenalinskih športov, kamor spada tudi jadralno padalstvo.

NaDlani.si; Foto: arhiv CZ Ajdovščina