• 17.67C Novo mesto
  • 18:17
  • Pet, 05.06.2020

FOTO: Turist, ki je umrl na Hvaru, domnevno zaradi zastrupitve, je znan človek! Otrokoma pa odpovedujejo organi

Na Hvaru so danes na barki našli truplo tujega državljana, ki je najverjetneje umrl zaradi zastrupitve s školjkami. Še štiri osebe so zaradi slabega počutja prepeljali v splitsko bolnišnico, med njimi dva otroka, hrvaški mediji povzemajo informacije splitsko-dalmatinske policije. Kmalu se je izvedelo, da je Eugenio Vinci (57), direktor italijanske verige trgovin Tuodi, moški, ki so ga okoli 10. ure dopoldne našli mrtvega na motornem plovilu v hvarski luki. Jutarnji razkriva, da je bil Vinci na dopustu v družbi soproge, otrok in še štirih svojih sonarodnjakov in štirih članov posadke. Med Vincijevimi prijatelji je bil na plovilu tudi Bruno Mancuso, župan Sant’Agata di Militella.

USODNE ŠKOLJKE?

Kapitan plovila je dopoldne zaprosil za vplutje v pristanišče, saj je imel na krovu mrtvega moškega. Ta je umrl še pred prihodom reševalcev. Otroka, ki sta v kritičnem stanju, so s helikopterjem prepeljali v splitsko bolnišnico, kasneje pa so tja zaradi slabega počutje prepeljali še dva odrasla.

Družina je v ponedeljek v eni od restavracij na Hvaru večerjala školjke, njeni člani so se najverjetneje zastrupili, navaja portal Index. Kot je za omenjeni portal dejala docentka s Pediatrične bolnišnice v Splitu Ivana Unić, sta otroka, stara 14 in 8 let, v življenjski nevarnosti. Zdravniki, ki zanju skrbijo v splitski bolnišnici, so povedali, da je z njima zelo hudo. »Otroka sta v zelo težkem stanju, sta življenjsko ogrožena in na respiratorju. Na žalost jima je odpovedalo več notranjih organov,« je kritično situacijo za hrvaške medije povzela pediatrinja Branka Polić. Otrokoma naj bi odpovedalo srce, pljuča in jetra, pri življenju pa ju držijo aparati.

Po poročanju hrvaških medijev se ne izključuje zastrupitve z botulinom ali kakšno drugo bakterijo. Toksikologi v splitski bolnišnici obravnavajo tudi možnost zastrupitve s plinom.

NaDlani.si; Foto: youtube