• C Novo mesto
  • 16:03
  • Sre, 22.09.2021

Godbeniki šokirani ob izgubi 16-letnega člana: Hvala, da si bil to kar si

V preteklem tednu sta se na slovenskih cestah zgodili dve smrtni prometni nesreči, v katerih sta umrli dve osebi. Na lokalni cesti iz smeri Žirov proti Smrečju se je v petek med 20. uro in 23.53 zgodila prometna nesreča, v kateri je umrl 16-letni voznik motornega kolesa. Do nesreče je prišlo, ko je zapeljal desno izven vozišča na makadamsko izogibališče in kljub zaviranju trčil v kamniti propust pod ravnjo vozišča. Zaradi hudih poškodb je na kraju nesreče umrl.

Motorist je peljal po lokalni cesti Žiri – Smrečje, pri odcepu za Hlevni vrh in Svete tri kralje pa zapeljal izven vozišča ter trčil v kamniti propust. Med vožnjo je uporabljal zaščitno čelado. Policisti postaje prometne policije Ljubljana okoliščine nesreče še preiskujejo, o ugotovitvah bodo obvestili pristojno državno tožilstvo.

Slovo od mladeniča

»Včeraj nas je mnogo prezgodaj zapustil naš bobnar, harmonikaš in predvsem dober prijatelj Mohor Košir. Vedno je rad poprijel za harmoniko, bil dobre volje in poskrbel za sproščeno in nagajivo vzdušje. Družini in svojcem izrekamo iskreno sožalje. Tebi Mohor, pa hvala za vse. Hvala, da si bil to kar si, da si bil del naše ekipe. Za vedno boš z nami, če ne tako, pa drugače. Nikoli te ne bomo pozabili. Tvoji prijatelji, godbeniki,« so se od nesrečnega mladeniča poslovili pri godbi Dobrova – Polhov Gradec.

NaDlani.si; Foto: facebook