• C Novo mesto
  • 11:07
  • Ned, 25.07.2021

20-letnik načrtoval strelski pohod v Sloveniji! Namen je bil množični poboj v javnih ustanovah, med tarčami tudi cerkev

Slovenska Policija je v sodelovanju z ameriškimi varnostnimi organi preprečila izvedbo načrtovanih umorov z orožjem. Po neuradnih podatkih Večera naj bi gorenjski srednješolec načrtoval strelski pohod, ker naj bi imel sicer težave v šoli. Na Darknetu (temni splet, op.p.) naj bi naročil več kosov orožja, kar naj bi zaznali ameriški varnostni organi in o tem obvestili slovensko policijo. Po neuradnih informacijah 24ur pa gre za 20-letnika, ki je načrtoval strelski pohod na območju Radovljice. Motiv za njegovo dejanje je bilo maščevanje, neuradno proti sošolcem iz njegove osnovne šole. 20-letnik naj bi imel pripravljen zelo natančen seznam z osebami in več lokacijami, kjer je načrtoval strelski pohod, piše Siol. Po neuradnih informacijah se kot tarča napadalca omenja šola, iz virov blizu notranjega ministrstva pa smo izvedeli, da naj bi bila med tarčami tudi cerkev na Brezjah, dodaja portal. Osumljenca je policija prijela, po privedbi k preiskovalnem sodniku Okrožnega sodišča v Kranju, pa je bil zanj odrejen pripor.

Je načrtoval celo napad na cerkev v Brezjah?

Posted by Siol.net Novice on Wednesday, 28 April 2021

»Kriminalisti so k preiskovalnemu sodniku privedli moškega ki je iz ZDA naročil orožje in načrtovala umore v Sloveniji. Orožje je bilo skrito in zapakirano v mikrovalovno pečico. Za pošiljko je osumljenec že plačal 5000 evrov, a so jo prestregli ameriški preiskovalni organi. Namen je bil množični poboj v javnih ustanovah. Motiv za načrtovanje napada je bil maščevanje njemu poznanih oseb.,« je na novinarski konferenci pojasnil  vodja sektorja kriminalistične policije pri kranjski policijski upravi Primož Donoša ter dodal, da je obstajala realna možnost in velika verjetnost, da bi v kratkem prišlo do množične poboja več oseb.

(NEURADNO) ‼ Slovenska policija / The Slovenian police naj bi v sodelovanju z ameriškimi organi preprečila strelski pohod, ki naj bi ga načrtoval dijak iz okolice Kranja.

Objavil/a Večer dne Sreda, 28. april 2021

Na policiji redkobesedni

Policija osumljenca, ki je v postopku sodeloval, doslej še ni obravnavala. Hkrati policija zelo intenzivno izvaja aktivnosti za zaščito potencialnih žrtev in ciljnih ustanov. Ob tem so dodali, da so za morebitno pomoč ali svetovanje na razpolago tudi drugim osebam, ki so povezane z življenjskim okoljem osumljenca, a niso bile predmet načrtovanega napada.

Po besedah pomočnika direktorja uprave kriminalistične policije na Generalni policijski upravi Matjaža Jerkiča gre tokrat za primer, s kakršnim se doslej v Sloveniji še niso srečali. Osumljeni je namreč načrtoval strelski pohod in več umorov, kar so uspeli preprečiti z učinkovitim ukrepanjem ameriških varnostnih organov ter njihovo intenzivno kriminalistično preiskavo.

[PREPREČILI NAČRTOVANE UMORE] Slovenska Policija je v sodelovanju z ameriškimi varnostnimi organi preprečila množičen…

Posted by Policijska uprava Kranj / Police Directorate Kranj on Wednesday, 28 April 2021

Na policiji so bili zelo redkobesedni glede osumljenega, zato niso potrdili neuradnih informacij, po katerih naj bi napad načrtoval srednješolec iz okolice Kranja, ki naj bi imel težave v šoli. Starost osumljenega je zato ostala skrivnost, povedali so le, da gre za odraslega človeka. Prav tako niso izdali, koliko potencialnih žrtev se je znašlo na osumljenčevem seznamu.

NaDlani.sI; Foto: arhiv