• C Novo mesto
  • 21:55
  • Sob, 13.08.2022

Groza, kaj je na cesti med Srebrničami in Novim mestom počel pijani voznik

Na PU Novo mesto so bili v soboto okoli 20. ure obveščeni o vozniku, ki je  vijugal po vozišču in na cesti med Srebrničami in Novim mestom ogrožal ostale voznike, ki so se morali umikati.

Policisti PP Novo mesto so izsledili kršitelja, ki sprva ni upošteval znakov, s katerimi so ga ustavljali. Zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti so mu odredili preizkus, 74-letni kršitelj je imel v litru izdihanega zraka 0,96 miligramov alkohola. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje in ga odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev so mu izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog. Zakon o pravilih cestnega prometa za ugotovljene kršitve določa globo v višini 1820 evrov.

Vozniku motornega vozila se izreče tudi 23 kazenskih točk.

Še en pijan voznik s kar tremi promili alkohola

Policisti PP Črnomelj pa so bili v nedeljo nekaj pred 13. uro obveščeni, da naj bi na regionalni cesti pri Ručetni vasi voznik osebnega avtomobila zapeljal s ceste in trčil v drevo. Opravili so ogled, zbrali obvestila in ugotovili, da je 40-letni voznik zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste, se večkrat prevrnil in z vozilom obstal na drevesu.

Lažje poškodovanega voznika in 33-letnega potnika so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Policisti so še ugotovili, da je povzročitelj vozil pod vplivom alkohola, v litru izdihanega zraka je imel 1,41 miligramov alkohola.

Zoper voznika bodo na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo zaradi nevarne vožnje v cestnem prometu.

PU Novo mesto; Foto: Shutterstock

odiseja planetariji