• C Novo mesto
  • 08:22
  • Sre, 29.06.2022

Groza, kaj je počel staršema, policija posredovala na 1. april

Policisti PP Sevnica so 1. aprila posredovali zaradi nasilja v družini v Sevnici.  Zbrali so obvestila in ugotovili, da 27-letni moški že dalj časa izvaja fizično in psihično nasilje nad staršema. Nasilnež starša ustrahuje, ju žal in spravlja v podrejen položaj.

Zaščitili so žrtvi in mu izrekli ukrep  prepovedi  približevanja zaradi razlogov za sum, da bo ogrozil njuno življenje, osebno varnost in svobodo. Zaradi nasilništva ga bodo ovadili na pristojno tožilstvo.

Pester vikend

Policisti Policijske uprave Novo mesto so sicer med 1. in 4. aprilom intervenirali v 127 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 456 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo, v kateri je umrl voznik osebnega avtomobila, prometno nesrečo s hudimi telesnimi poškodbami, dve prometni nesreči, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in 23 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi 24-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih in v Brežicah kršitelja pridržali. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, goljufije, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi poskusa izmika mejni kontroli in nezakonitih prehodov državne meje.

PU Novo mesto; Foto: policija.si

e-bike