• C Novo mesto
  • 02:58
  • Pon, 23.05.2022

Groza, kaj se je dogajalo v tej družini! Moški pa star 82 let

Sevniški policisti so v ponedeljek posredovali zaradi  nasilja v družini na območju Sevnice.  Zbrali so obvestila in ugotovili, da je 82-letni moški fizično  obračunaval  z ženo in ji grozil, da jo bo ubil.

»Žrtev je pretepal po glavi, ji grozil z nožem, prijel za glavo in udarjal  v steno. Poškodovano žensko so oskrbeli v zdravstvenem domu. Policisti so nasilnežu izrekli ukrep prepovedi približevanja zaradi razlogov za sum, da bo ogrozil življenje, osebno varnost in svobodo žrtve. O izrečenem ukrepu so obvestili pristojne  institucije in preiskovalnega sodnika, ki bo  presodil o podaljšanju  ukrepa,« javnosti sporoča Alenka Drenik s PU Novo mesto. 82-letnega  osumljenca  bodo  ovadili  na  pristojno tožilstvo zaradi kaznivega dejanja nasilja v družini.

Foto: arhiv

Pester dan

Policisti Policijske uprave Novo mesto so sicer v zadnjih 24 urah intervenirali v 58 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 215 klicev. Obravnavali so dve prometni nesreči, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in devet prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. V Novem mestu so kršitelju cestno prometnih predpisov zasegli avtomobil. Posredovali so zaradi 16-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, poskusa vloma in tatvin. Posredovali so zaradi sprožitve signalno varnostne naprave in nezakonitih prehodov državne meje.

PU Novo mesto; Foto: Pixbay

cvetličarna