• C Novo mesto
  • 00:23
  • Čet, 30.06.2022

Groza, kaj se je dogajalo v tej novomeški družini!

poletni festival

Policisti PP Novo mesto so 16.maja posredovali zaradi nasilja v družini v Novem mestu. Ugotovili so, da je 62-letni nasilnež izvajal fizično in psihično nasilje nad nekdanjo partnerko. Žrtev je pretepal, ji grozil, omejeval svobodo in jo spravljal v podrejen položaj. Zaščitili so žrtev in nasilnežu izrekli ukrep prepovedi približevanja zaradi razlogov za sum, da bo ogrozil njeno življenje, osebno varnost in svobodo.

O izrečenem ukrepu so obvestili pristojne institucije in preiskovalnega sodnika, ki bo presodil o podaljšanju ukrepa. 62-letnega osumljenca bodo ovadili zaradi kaznivega dejanja nasilja v družini, sporočajo s PU Novo mesto.

Družinsko nasilje tudi v Krškem

Krški policisti pa so bili isti dan obveščeni o nasilju v družini v okolici Krškega, kjer naj bi nasilnež pretepel ženo in jo poškodoval. Poškodovano žensko so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Policisti bodo nasilnežu izrekli prepoved približevanja žrtvi. Nadaljujejo s preiskavo in ugotavljanjem vseh okoliščin kaznivega dejanja nasilja v družini, saj naj bi po prvih ugotovitvah že dalj časa izvajal nasilje nad ženo.

PU Novo mesto; Foto: Shutterstock

odpravi dioptrijo