• C Novo mesto
  • 16:57
  • Sre, 12.06.2024

Groza, kako je vozil pijani mladoletnik iz Trebnjega!

Včeraj nekaj po 20. uri smo bili obveščeni o prometni nesreči v Zagorici pri Dobrniču, kjer naj bi voznik osebnega avtomobila trčil v drevo. Policisti PP Trebnje so opravili ogled in ugotovili, da je mladoletnik iz Trebnjega, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, zaradi nepravilne smeri vožnje izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in trčil v drevo.

Kršitelj, ki se v nesreči ni poškodoval, je imel v litru izdihanega zraka 1,15 miligramov alkohola. Avtomobil so mu zasegli in zaradi številnih kršitev na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Pod vplivom prepovedanih drog

Policisti PP Sevnica so med kontrolo prometa v okolici Sevnice včeraj okoli 14.30 zaradi nezanesljive vožnje ustavili voznico osebnega avtomobila Peugeot 207. Ugotovili so, da kršiteljica nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi suma vožnje pod vplivom psihoaktivnih snovi so ji odredili hitri test, ki je potrdil prisotnost prepovedanih drog. Opravljanja odrejenega strokovnega pregleda je 33-letna kršiteljica odklonila. Avtomobil so ji zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Pestrih 24 ur

Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 71 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 189 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in pet prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Zasegli so vozila dvema kršiteljema cestno prometnih predpisov, ki nimata veljavnih vozniških dovoljenj. Posredovali so zaradi štirih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, groženj, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi nesreče pri delu, sprožitev signalno varnostnih naprav in nedovoljenih prehodov državne meje.

N. D.; Foto: arhiv