• C Novo mesto
  • 03:23
  • Čet, 29.02.2024

Groza! Na Veliki Osojnici je s hrbtnega nosača padel otrok

Policisti so z ekipami za reševanje minuli vikend v zelo pestrem vikendu obravnavali več nesreč na težje dostopnih terenih in v gorah.

KAJ SE JE DOGAJALO?

Med Ljubeljem in Planino Prevala je bila rešena planinka, ki je med hojo izven urejene poti zdrsnila in posledično padla čez skalni skok ter se poškodovala. Na istem kraju se poškodoval tudi planinec, ki ji je želel pomagati. Planinko je skraja odpeljal helikopter, planinca pa so do Ljubelja pospremili gorski reševalci. Na gori Šitna glava je v alpinistični smeri padel plezalec. Okoliščine kažejo na odlom oprimka in padec na melišče. Utrpel je hujše poškodbe.

Opravljen je bil prevoz obolele osebe s Koče na Planini pri Jezeru. Pri sestopu z Grintovca si je planinec poškodoval nogo. Posredoval je helikopter. Na Planini Voje je padel gorski kolesar, v Krnici pa gorska kolesarka.

GORE NISO HEC

Na Veliki Osojnici je s hrbtnega nosača padel otrok in utrpel lažjo poškodbo na glavi. Na Konjskem prevalu je ekipa za helikoptersko reševanje posredovala zaradi bolezenskega stanja pri planincu, s Koče pri Triglavskih jezerih pa so zaradi globlje ureznine v zdravstveno ustanovo prepeljali planinko.

Upoštevajte to, gore niso hec …

NaDlani.si; Foto: Pixbay