• C Novo mesto
  • 07:23
  • Sob, 23.09.2023

Groza, kaj pijan počel družinskim članom, posredovali so novomeški policisti

V petek okoli 18.30 so brežiške policiste poklicali na pomoč iz naselja Gazice, kjer naj bi prišlo do pretepa med več osebami. Policisti so vzpostavili javni pred in mir in enemu kršitelju odvzeli prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje. Štirim udeležencem pretepa bodo zaradi kršitev javnega reda in miru izdali plačilni nalog.

Kršitelja pridržali

Policisti PP Novo mesto so v soboto okoli 20.30 posredovali zaradi kršitve javnega reda in miru v zasebnem prostoru. Ugotovili so, da je pijan večkratni kršitelj razbijal po stanovanju in žalil družinske člane. Tudi po prihodu policistov se ni pomiril in ni upošteval ukazov, zato so zoper njega uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev so mu izdali plačilni nalog.

Pester vikend

Policisti Policijske uprave Novo mesto so med 5.  in 8. avgust intervenirali v 181 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 670 klicev. Obravnavali so tri prometne nesreče, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in 13 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Zasegli so avtomobil kršitelju, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja in pridržali voznico, ki je vozila pod vplivom alkohola. Posredovali so zaradi 34-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih in v Novem mestu kršitelja pridržali. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj lahke telesne poškodbe, grožnje, nevarne vožnje v cestnem prometu, nezakonitega lova, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi požara, kurjenja v naravnem okolju in nezakonitih prehodov državne meje.

N. D.; Foto: Shutterstock