• 11.7C Novo mesto
  • 03:23
  • Sre, 03.06.2020

Grozljiva smrt v občini Bovec! 12-letnik umrl med šolo v naravi

BOVEC – Ob 16.39 je na melišču v bližini kampa Jelinc v občini Bovec tujega državljana skala stisnila ob drevo, zaradi česar je preminil že na kraju nesreče. Kot je poročal Radio Slovenija, je 12-letnika, ki je bil v družbi sovrstnikov, skala stisnila ob drevo.

Gasilci PGD Bovec so na mestu nesreče nudili prvo pomoč ekipi NMP Tolmin, gorski reševalci GRS Bovec pa so preminulo osebo prenesli do kampa, kjer jo je prevzela komunalna služba. O nesreči je bil obveščen OKC Nova Gorica, so zapisali na spletni strani za zaščito in reševanje.

Kaj pravi PU Nova Gorica?

»Včeraj, 10. junija ob 16.41 uri, so policiste Policijske postaje Bovec obvestili o nesreči tujega državljana v kampu na območju naselja Soča (Občina Bovec). Z zbiranjem obvestil je bilo med drugim ugotovljeno, da se je med igro v bližnjem gozdu (na strmem pobočju) smrtno ponesrečil državljan Nemčije (mlajša oseba). Slednji je bil v skupini mladostnikov (38 mlajših oseb pod vodstvom 11 vodičev) kot udeleženec šole v naravi, ki ga je organiziral eden od nemških planinskih klubov. Omenjeni mladostnik je skupaj z nekaj prijatelji odšel približno 50 metrov po nabrežini navzgor v bližnji gozd. Ko je manjša skupinica mladostnikov po nekaj minutah prišla do skale, se je le-ta prevalila in nesrečnega mladostnika stisnila ob drevo.

Ostali prisotni mladostniki so z vpitjem na pomoč priklicali štiri njihove vodnike, ki so nemudoma pohiteli na omenjeni kraj, odmaknili večjo skalo in začeli z oživljanjem mlajše osebe. Prav tako so vodniki na pomoč poklicali tudi pristojno reševalno službo. Na kraj je najprej prišla dežurna ekipa PGD Bovec, ki je takoj nadaljevala z oživljanjem mladostnika, za njimi pa je nato prispela še ekipa Nujne medicinske pomoči ZD Tolmin. Kljub oživljanju in nudeni zdravniški oskrbi na kraju s strani reševalcev je mladostnik podlegel telesnim poškodbam. S strani zdravnice na kraju je bila odrejena sanitarna obdukcija na Inštitutu za sodno medicino v Ljubljani.

Pomoč na kraju so nudili tudi gorski reševalci GRS Bovec, ki so preminulo osebo prenesli do kampa, kjer jo je prevzela pristojna služba. O vseh ugotovitvah je Policija obvestila tudi Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici. Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije PU Nova Gorica nadaljujejo s preiskavo z namenom, da bi razjasnili vse okoliščine včerajšnje tragične nesreče na Bovškem.«

NaDlani.si; Foto: shutterstock