• C Novo mesto
  • 15:48
  • Tor, 30.05.2023

Grozljivka na A1: več poškodovanih, poročajo o smrti, udeležen tudi avtomobil s slovensko registracijo

Znan je vzrok hude nesreče na A1. Umrl Slovak, proti Slovencu bo podana kazenska ovadba.

Danes okoli 10.30 se je na avtocesti A1, pri priključku Novigrad na Dobri v smeri Zagreba, zgodila huda prometna nesreča, v kateri so bila udeležena tri osebna vozila. Vozila imajo slovenske, srbske in slovaške državne tablice, poroča 24 sata in dodaja, da je  v trčenju ena oseba umrla, več oseb pa so prepeljali v zdravstveno ustanovo. Promet na avtocesti v smeri sever (Zagreb) je ustavljen, na priključku Novigrad na Dobri pa je preusmerjen na cesto D-6 (Netretić-Karlovac-Zagreb). Po informacijah direktorja županijskega zavoda za nujno medicino Perice Vucelića je več ekip nujne medicinske pomoči oskrbelo sedem poškodovanih in jih prepeljalo v Splošno bolnišnico Karlovac, karakterizacija njihovih poškodb pa bo znana po opravljeni zdravniški oskrbi, dodaja Vecernji List.

V obe smeri se je vozilo v kolonah, s postanki, v smeri Zagreba pa je kolona dolga 10 km.

Kaj je pokazala preiskava?

Preiskava trojnega trčenja na avtocesti A1 pri priključku Novigrad na Dobri, v katerem je umrl 46-letni Slovak, sedem ljudi pa je bilo poškodovanih, je zaključena, znano je, da je voznik s slovensko registracijo. osumljen povzročitve nesreče. Kot je za Hino povedal namestnik okrožnega državnega tožilca Bruno Kolaković, bo zoper državljana R Slovenije vložena kazenska ovadba na občinsko državno tožilstvo v Karlovcu zaradi povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti, in sicer nesreče s smrtnimi žrtvami in veliko materialno škodo.

»Prvi podatki preiskave kažejo na nepravilno menjavo prometnega pasu na avtocesti, kot v vsakem takem primeru pa bodo počakali na rezultate alkotesta, v prihodnje bodo odrejena prometna izvedenstva ter obdukcijo trupla pokojnika,« je povedal Kolaković.

V vseh treh avtomobilih je bilo več ljudi, nihče od sedmih poškodovanih pa po besedah ​​dežurnega kirurga Suada Crnice ni bil huje poškodovan, posledično nihče od njih ne bo hospitaliziran, še navaja Index.

N. D.; Foto: printscreen 24sata