• 20.33C Novo mesto
  • 17:25
  • Čet, 04.06.2020

Grozljivka na železniški postaji v Sevnici

SEVNICA – Včeraj ob 20.53 je na železniški postaji v Sevnici vlak povozil občana, ki je zaradi hudih poškodb umrl na kraju nesreče.

Gasilci PGD Sevnica so zavarovali in razsvetljevali kraj nesreče, nudili pomoč reševalcem, policiji in pogrebni službi ter razkužili tovorno lokomotivo in tire v dolžini 200 metrov, poroča uprava za zaščito in reševanje.

Kaj sporoča policija?

»Nekaj pred 21. uro smo bili obveščeni o nesreči na železniških tirih v bližini železniške postaje v Sevnici. Policisti PP Sevnica in kriminalisti Sektorja kriminalistične policije PU Novo mesto so opravili ogled, zbrali obvestila in ugotovili, da je tovorni vlak, ki je pripeljal iz smeri Zidanega mosta, pri naselju Kvedrova cesta trčil v moškega, ki je prestopal železniške tire. Strojevodja je moškega na nevarnost opozarjal z zvočnimi signali, aktiviral je tudi zasilno zaviranje, vendar trčenja ni mogel preprečiti. Moški je zaradi hudih poškodb umrl na kraju. Policisti in kriminalisti nadaljujejo s preiskavo in aktivnostmi za ugotovitev identitete moškega. Po zaključeni preiskavi bodo z ugotovitvami seznanili pristojno tožilstvo.«

NaDlani.si; Foto: arhiv