• C Novo mesto
  • 13:20
  • Sob, 04.02.2023

Grozljivka v stanovanjski hiši v Novem mestu, hotel je ubiti ženo

Včeraj nekaj pred 20.30 so na PU Novo mesto na številko 113 prejeli obvestilo, da naj bi v stanovanjski hiši v Novem mestu moški poskušal ubiti zakonsko partnerko. Na kraj so bili takoj napoteni policisti in reševalci, ki so hudo poškodovano žensko oskrbeli in odpeljali v bolnišnico.

Alenka Drenik, tiskovna predstavnica omenjene policijske uprave, o grozljivem dogajanju: »Ob prihodu policistov osumljenca ni bilo na kraju dogodka, zato so nemudoma stekle aktivnosti za njegovo izsleditev. 45-letni osumljenec se je že čez nekaj minut sam zglasil na policijski postaji. Policisti so mu odvzeli prostost in na kraj poklicali reševalce, ki so mu oskrbeli lažje poškodbe. Ogled kraja kaznivega dejanja je vodil dežurni preiskovalni sodnik skupaj z dežurno državno tožilko.«

Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije PU Novo mesto nadaljujejo z intenzivno preiskavo in ugotavljanjem vseh okoliščin, osumljenca bodo po zaključeni preiskavi s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku.

Pestrih 24 ur

Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 62 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 223 klicev. Obravnavali so sedem prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi 14-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, vloma in tatvin. Sevniški policisti so osumljencu kaznivega dejanja nasilja v družini izrekli ukrep prepovedi približevanja žrtvi. Posredovali so zaradi iskanja pogrešane osebe, poskusov izmika mejni kontroli in nezakonitih prehodov državne meje.

N. D.; Foto: arhiv