• C Novo mesto
  • 00:49
  • Pon, 18.10.2021

Huda nesreča na cesti med Otočcem in Paho, skupil jo je 24-letnik

Policisti PP Metlika so bili 9. oktobra okoli 12. ure obveščeni o prometni nesreči z udeležbo dveh osebnih avtomobilov na cesti med Gradacem in Podzemljem.  Opravili so ogled in ugotovili, da je za nesrečo odgovoren 26-letni voznik osebnega avtomobila, ki je zaradi neprimerne varnostne razdalje trčil v avtomobil, ki ga je pred njim peljala 27-letna voznica. Lažje poškodovano voznico in potnico v njenem vozilu so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Policisti so še ugotovili, da je imel 26-letni voznik v litru izdihanega zraka 0,26 miligramov alkohola. Na podlagi vseh ugotovitev bodo zoper povzročitelja ustrezno ukrepali.

O  prometni nesreči na cesti med Otočcem in Paho so bili obveščeni dan kasneje in sicer nekaj  pred  7.  uro. Policisti PPP Novo mesto so ugotovili, da je 26-letni voznik  osebnega  avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti na spolzki cesti izgubil  oblast  nad  vozilom,  zapeljal  s  ceste  in  se  prevrnil.  Hudo poškodovanega   24-letnega  potnika  v  vozilu  so  reševalci  oskrbeli  in odpeljali  v  bolnišnico. Zoper povzročitelja nesreče bodo policisti podali kazensko ovadbo zaradi nevarne vožnje v cestnem prometu.

Pester vikend

Kot je v sporočilu za javnost zapisala Alenka Drenik z omenjene policijske uprave so tamkajšnji policisti smed 8.  in 11. oktobrom intervenirali v 145 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 452 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo, v kateri se je udeleženec huje poškodoval, prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in 32 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Pridržali so dva voznika, ki sta vozila pod vplivom alkohola. Posredovali so zaradi 30-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih in v Krškem kršitelja pridržali. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj groženj, preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi iskanja pogrešane osebe, požara, sprožitve signalno varnostne naprave in nezakonitih prehodov državne meje.

PU Novo mesto; Foto; arhiv