• 8.04C Novo mesto
  • 02:26
  • Pet, 30.10.2020

Huda nesreča na Dolenjskem: 22-letnik umrl na kraju nesreče

Včeraj ob 20.39 so bili novomeški policisti obveščeni o hudi prometni nesreči na cesti med Dvorom in Žužemberkom. Opravili so ogled in po prvih ugotovitvah je 22-letni voznik vozil osebni avtomobil iz smeri Dvora proti Žužemberku.

»V ovinku je izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in trčil v brežino. Vozilo je po trčenju odbilo na cesto, na nasprotno smerno vozišče, kjer je drselo po vozišču in trčilo v tovorno vozilo s pripetim priklopnikom, ki ga je iz nasprotne smeri pripeljal 53-letni voznik. 22-letni voznik osebnega avtomobila je zaradi hudih poškodb umrl na kraju nesreče, voznik tovornega vozila in sopotnik sta bila v nesreči lažje poškodovana. Ogleda kraja prometne nesreče sta se udeležila tudi preiskovalni sodnik in okrožna državna tožilka,« je Alenka Drenik s tamkajšnje policijske uprave sporočila javnosti.

Letos je na cestah na območju Policijske uprave Novo mesto v prometnih nesrečah umrlo devet ljudi in sicer štirje vozniki osebnih avtomobilov, voznik tovornega vozila, motorist, dva potnika v osebnem avtomobilu in pešec. V enakem obdobju lanskega leta je v prometnih nesrečah umrlo sedem ljudi.

NaDlani.si; Foto: arhiv

Huda nesreča na Dolenjskem: 22-letnik umrl na kraju nesreče
1 od 1
Kliknite na sliko za prikaz celotne slike.