• C Novo mesto
  • 04:21
  • Pon, 23.05.2022

Huda nesreča na Dolenjskem, 25-letnik v snežni plug

Trčil v snežni plug, potnik huje poškodovan.

»O hudi prometni nesreči med Gorenjo Staro vasjo in Hrastjem smo bili obveščeni 11. 12. okoli 22.30. Policisti PPP Novo mesto so opravili ogled in ugotovili, da je 25-letni voznik vozil osebni avtomobil Renault twingo po lokalni cesti iz smeri Gorenje Stare vasi proti Hrastju. V Orehovici je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, drsel po vozišču in trčil v snežni plug, pripet na prednjem delu tovornega vozila, ki ga je iz nasprotne smeri pripeljal 33-letni voznik,« javnosti sporočajo s PU Novo mesto.

Kazenska ovadba

V nesreči se je hudo poškodoval 65-letni potnik v twingu, povzročitelj je utrpel lažje poškodbe. Policisti bodo zoper 25-letnega voznika na tožilstvo podali kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu.

Pester vikend

Policisti Policijske uprave Novo mesto so sicer med 10. 12. in 13. 12. intervenirali v 128 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 445 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo s hudimi telesnimi poškodbami, dve prometni nesreči, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in 23 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Zasegli so vozila šestim kršiteljem cestno prometnih predpisov, ki niso imeli veljavnih vozniških dovoljenj in pridržali voznika, ki je vozil pod vplivom alkohola. Posredovali so zaradi 24-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, poškodovanja tuje stvari, vlomov, ponarejanja denarja in tatvin. Posredovali so zaradi požara, sprožitev signalno varnostnih naprav in nezakonitih prehodov državne meje.

PU Novo mesto; Foto: PU Novo mesto

Huda nesreča na Dolenjskem, 25-letnik v snežni plug
1 od 1
Kliknite na sliko za prikaz celotne slike.