• C Novo mesto
  • 23:42
  • Pon, 18.10.2021

Huda nesreča na Dolenjskem! BMW po 30 metrih padel na gradbišče

Policisti  Policijske  uprave  Novo  mesto  so  intervenirali  v  80 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 293 klicev. Obravnavali so dve prometni nesreči,  v  katerih  so se udeleženci lažje poškodovali in devet prometnih nesreč,  v  katerih  je  nastala  premoženjska škoda. Posredovali so zaradi 20-ih  kršitev  javnega  reda  in  miru  na  javnih  krajih  in  v zasebnih prostorih.  S  področja  kriminalitete  so obravnavali sume kaznivih dejanj lahke  telesne poškodbe, vloma in tatvin. Posredovali so zaradi nesreče pri delu,  iskanja  pogrešanih  oseb,  sprožitev  signalno  varnostnih  naprav, požarov in nezakonitih prehodov državne meje.

Povzročitelj nesreče odklonil preizkus

O prometni nesreči na območju Roj (PP Šentjernej), kjer naj bi voznik osebnega atomobila zapeljal s ceste, so bili na omenjeni policijski upravi obveščeni nekaj pred 23. uro.

»Policisti PP Šentjernej so ugotovili, da je 29-letni voznik osebnega avtomobila znamke BMW zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste, kjer je trčil v peščeni nasip. Vozilo je odbilo in po 30 metrih padlo na gradbišče. Povzročitelju nesreče, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, so policisti odredili preizkus alkoholiziranosti, vendar je opravljanje preizkusa odklonil. Lažje poškodbe so mu oskrbeli reševalci in ga odpeljali v bolnišnico,« javnosti sporoča Alenka Drenik.

Policisti bodo o kršitvah cestno prometnih predpisov z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče. Določila Zakona o pravilih cestnega prometa in Zakona o voznikih za omenjene kršitve določajo globo v višini 2160 evrov.

Kršitelj z 2,3 promili alkohola

Prav tako včeraj okoli 14. ure pa so bili obveščeni o nevarni vožnji voznika osebnega avtomobila, ki naj bi na Otoški cesti vijugal po vozišču in ogrožal ostale udeležence v prometu.

Policisti PP Novo mesto so se takoj odzvali, na podlagi opisa vozila kršitelja izsledili in ustavili. Med postopkom so ugotovili, da ima 56-letni voznik v litru izdihanega zraka 1,11 miligramov alkohola. Nevarnega voznika so izločili iz prometa, mu odvzeli vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodiše.

N. D.; Foto: Pixbay