• C Novo mesto
  • 00:41
  • Ned, 14.04.2024

Huda nesreča na Sotelskem, otroka odpeljali s helikopterjem

Včeraj ob 18. 15 se je zgodila prometa nesreča na Sotelskem na območju PP Krško. Policisti so ugotovili, da je 22-letni voznik osebnega avtomobila zapeljal na dovozno pot in trčil v otroka, ki je z zelenice nenadoma stekel na dovoz. Hudo poškodovanega otroka so reševalci oskrbeli, s helikopterjem je bil odpeljan v bolnišnico. Okoliščine policisti še preiskujejo, sporočajo s PU Novo mesto.

Zadnjih 24 ur

Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 72 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 242 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo s hudimi telesnimi poškodbami, prometno nesrečo, v kateri se je lažje poškodoval kolesar in deset prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Zasegli so vozila dvema kršiteljema cestno prometnih predpisov, ki sta vozila brez veljavnih vozniških dovoljenj. Posredovali so zaradi 17-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih in v Novem mestu kršitelja pridržali. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj groženj, lahke telesne poškodbe, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi nedovoljenih prehodov državne meje.

Usodne poškodbe za 9-letnika

Dodajmo, da je pred dnevi za posledicami nesreče pri Zagradcu umrl otrok. Po prvih zbranih obvestilih se je prometna nesreča zgodila, ker je pešec nepravilno prečkal vozišče.

N. D.; Foto: Shutterstock