• C Novo mesto
  • 18:05
  • Ned, 02.10.2022

Huda nesreča rešilca, 24-letni voznik izgubil oblast! Poročajo o smrti in hudih poškodbah

V nedeljo ob 22.13 se je na regionalni cesti Sele Vrhe, Občina Slovenj Gradec zgodila prometna nesreča s smrtnim izidom, v kateri je umrl 85-letni potnik, so sporočili iz Generalne policijske uprave.

24-letni voznik reševalnega vozila je vozil po regionalni cesti iz smeri Slovenj Gradca proti Kotljam. Ko je pripeljal do nepreglednega desnega ovinka, je izgubil oblast nad vozilom in pričel drseti na nasprotno smerno vozišče, kjer je čelno trčil v osebni avtomobil, katerega je nasproti pripeljal 26-letni voznik. V prometni nesreči se je kot sopotnik na posteljnem delu v oskrbovalnem prostoru reševalnega vozila hudo poškodoval 85-letni potnik in zaradi poškodb na kraju nesreče umrl. V oskrbovalnem prostoru reševalnega vozila sta bila tudi 21-letni reševalec in 75-letni potnik, ki sta bila lahko telesno poškodovana. Prav tako je bil lahko poškodovan voznik reševalnega vozila, voznik osebnega avtomobila pa je zadobil hude telesne poškodbe.

Sicer pa so policisti v zadnjih 24 urah obravnavali 79 prometnih nesreč, v katerih je ena oseba umrla, 14 nesreč se je končalo lahkimi poškodbami, štiri pa s hudimi. Po podatkih Generalne policijske uprave so policisti obravnavali še 61 kršitev javnega reda in miru ter 55 kaznivih dejanj.

NaDlani.si; Foto: arhiv