• C Novo mesto
  • 23:38
  • Sob, 01.10.2022

Huda prometna nesreča na področju PU Novo mesto: prehitevala, ko ji je nasproti pravilno pripeljal 21-letni motorist!

V torek je bil v hudi prometni nesreči na področju PU Novo mesto udeležen motorist.

Kot je javnosti sporočila Alenka Drenik z omenjene policijske uprave, so bili ob 15.07 obveščeni o hudi prometni nesreči na cesti pri Logu (PP Sevnica). Po prvih ugotovitvah policistov je voznica osebnega avtomobila peljala iz smeri Sevnice proti Krškem. Pri naselju Log je ob prehitevanju kombajna zapeljala na nasprotno smerno vozišče, v trenutku ko je iz nasprotne smeri pravilno pripeljal 21-letni motorist. Motorist se je poskušal umakniti desno, vendar je kljub temu prišlo do trčenja. Motor je odbilo, voznik pa je padel in obležal na travniku.

Hudo poškodovanemu motoristu so prvo pomoč do prihoda reševalcev nudili očividci, potem pa je bil s helikopterjem prepeljan v UKC Ljubljana. Policisti PPP Novo mesto okoliščine nesreče še preiskujejo.

Kolesar padel in se poškodoval

Policisti PP Novo mesto so bili prav tako včeraj nekaj po 13. uri obveščeni, da v bolnišnici oskrbujejo moškega, ki naj bi se poškodoval pri padcu s kolesom. Ugotovili so, da se je nesreča zgodila okoli 6. ure na Seidlovi cesti, kjer je 61-letni kolesar zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad kolesom, padel in se lažje poškodoval.

Pestrih zadnjih 24 ur

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 60 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 211 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo, v kateri se je hudo poškodoval motorist, prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in štiri prometne nesreče, v katerih je nastala premoženjska škoda. V Novem mestu so zasegli avtomobil kršitelju cestno prometnih predpisov, ki ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja. Posredovali so zaradi devetih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilništva, lahke telesne poškodbe, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi nezakonitih prehodov državne meje.

PU Novo mesto; Foto: PGD Sevnica

Huda prometna nesreča na področju PU Novo mesto: prehitevala, ko ji je nasproti pravilno pripeljal 21-letni motorist!
1 od 2
Kliknite na sliko za prikaz celotne slike.