• C Novo mesto
  • 09:14
  • Ned, 26.06.2022

Iskalna akcija za pogrešanim Matejem (27) ustavljena, objavljena pesem, ki je ganila očeta

Predsednik Sindikata policistov in šefov policije v Srbiji Blažo Marković je za televizijo Kurir povedal, da verjame, da je Matej Periš živ in da obstaja velika možnost, da ne bo kje pridržan. »Zadevo je treba dokončati. Ne moremo zadržati policije in iskati več kot dva meseca. Moje mnenje, pa tudi mnenje tistih, ki to delo opravljajo več kot jaz, je, da ni več v vodi. Z avtom je šel v neko smer, in ali ga kdo drži v ujetništvu ali kaj drugega, ne vem, so pa bila najrazličnejša ugibanja, da je v Nemčiji ali kje drugje. Jaz bi raje imel to varianto. Vse variante so težke za starše,« je za jutranji program na televiziji Kurir povedal Marković. Navedel je še, da je policijsko iskanje Mateja za zdaj ustavljeno, češ da policije z iskanjem Periše ni mogoče motiti. Nenad Periš, oče pogrešanega Mateja, je ob tem za omenjeno televizijo povedal, da ne bo angažiral zasebnih detektivov, da bi morda sprožili zasebno preiskavo, pri čemer je ponovil, da srbska policija dobro opravlja svoje delo, odkar je nesrečni mladenič  30. decembra lani odšel iz beograjskega kluba Gotik in od takrat se je za njim izgubila vsaka sled.

Ganljivo posvetilo Mateju

Medtem pa se je na youtubu pojavila pesem z naslovom Možda, neznanega avtorja in neznane izvajalke iz Srbije. Posvečena je mladeniču iz Splita, ki je skrivnostno izginil v noči z 30. na 31. december lani v Beogradu. »Ta videoposnetek sem prejel z YouTuba v ponedeljek zvečer od srbskega novinarja. Še vedno ne vem, kdo je napisal pesem in kdo jo je pel, ker so želeli ostati anonimni. Poslušal sem pesem in se potem odločila, da vam jo prepošljem v Slobodno Dalmacijo. Sprejel sem jo zelo čustveno in verjemite, da mi je ni bilo lahko poslušati. Mislim pa, da je pesem pozitivna in da meni oziroma nam daje upanje, da se bo vse dobro končalo,« pravi Matejev oče, ki je že več kot 60 dni v Beogradu, kjer pomaga pri iskanju svojega sin. »Oseba, ki je napisala besedilo te pesmi, zelo dobro ve, kaj se je dogajalo v Beogradu, torej pozna potek dogodkov. Seveda mislim, da ta oseba o izginotju mojega sina ne ve ničesar, je pa zagotovo zelo dobro spremljal celoten potek dogodkov,› še pove oče za omenjeni portal.

»Morski junak je izginil in morje je postalo sivo, hudič je skoval načrt, da izgine brez sledu, jokajoči ljudje, oče, sestre, njegova draga mati. Minila sta dva meseca, odkar ga ni več, združili smo moči, medtem ko resnice ni več …«