• C Novo mesto
  • 05:23
  • Ned, 02.10.2022

Iz Donave potegnili truplo, oče pogrešanega Mateja (27): Nočem špekulirati

Truplo neznane osebe so včeraj izvlekli iz Donave pri Kostolcu v Srbiji, kmalu bo opravljena obdukcija. Oče pogrešanega Mateja Periša pravi, da nima informacij in da čaka na obdukcijo. »Nimam informacij, čakam, da me pokliče policija. Nočem se ugibati, zanima me le, kje je moj sin Matej,« je za Telegraf povedal Nenad Periš. Včeraj so iz Donave izvlekli neznano truplo. Telo je v razpadnem stanju in naj bi bilo v slabem stanju, zato ni bilo mogoče ugotoviti, ali gre za moškega ali žensko. Za zdaj se domneva, da ne gre za Periša, ki je izginil pred dobrima dvema mesecema, a preverjajo analizo DNK, ki bi to potrdila.

Administrator skupine o Perišu: Grozijo mi …

Matej Periš se je s prijatelji odločil novo leto preživeti v srbski prestolnici. 30. decembra so odšli na večerjo, potem pa v nočni klub Gotik, ki naj bi ga zapustil ob 2.30. Hrvaški in srbski mediji so se osredotočajo predvsem na posnetke nadzornih kamer, na katerih je v noči izginotja videti Mateja. Na enem posnetku teče po beograjskih ulicah in poskuša vstopiti v taksi, a mu voznik vstopa ni dovolil.

Se je pa nekaj časa nazaj medijem javil tudi Marko Markanović, skrbnik facebook skupine Pogrešani Matej Periš in Viber skupine Pravičnost za Mateja Periša. »Kar zadeva družbena omrežja, obstajajo skupine Instagram, Facebook in Viber. Ustvarjeni profil spremlja 20.000 ljudi, vsak dan na profil preide pol milijona ljudi. Danes ima vsak človek mobilni telefon, novice bere po telefonu, zato sem prišel na idejo, da odprem profil na omrežjih. Kličejo ljudje iz Hrvaške, Bosne, Srbije, Nemčije, Švedske, Amerike ….« je za Kurir povedal Markanović in dodal: »Ljudje ponujajo predvsem denarno pomoč. Odziv ljudi, ki želijo finančno pomagati, je bil velik. Večina ljudi gleda videe, ki jih ljudje objavljajo na svojih YouTube kanalih, moram dodati, da je velika težava v tem, da ljudje fotošopirajo videoposnetke in fotografije, da dobijo publiciteto, obstaja veliko profilov, ki menda preiskujejo in dejansko odstopajo od tega.

Povedal je, da je bil v stalnem stiku z Matejevim očetom, ki živi v Beogradu, in poudaril, da je pogosto prejemal grožnje. »Grožnje običajno prihajajo name, ki vodim ta profil, tega niti Nenadu ne prijavim, ne želim motiti človeka. Če prejmem deset groženj tisti dan, odnesem svoj mobilni telefon na policijo in se odzovejo. Policija vsako prijavo preveri, lažne prijave so tam, da odvrnejo od preiskave. Pojavile so se prijave, da je bil Matej viden v Novem Sadu, v Beogradu, in nobena od poročil ni bila točna,« pravi Markanović.

N. D.; Foto: youtube