• 7.25C Novo mesto
  • 08:49
  • Sre, 20.11.2019

Kaj se dogaja na Hrvaškem? Tako kot Alma skrivnostno izginil še 18-letnik

Američan Jacob Andrew Ling (18) je pred 10 dnevi izginil v Baški Vodi. Ministrstvo za notranje zadeve je podatke o njegovem izginotju objavilo na portalu Nestali.hr. Navedli so tudi, da je nazadnje v telefonskem pogovoru omenil, da je na območju Baške Vode. »Povedali so mi, da je bila vsaka policijska uprava na Hrvaškem obveščena o njegovem izginotju, da je bilo v preiskavo na Makarskem vključenih 300 ljudi, policija pa je zaslišala več kot 100 ljudi. Za pomoč pri iskanju sina sem se obrnila tudi na ameriško veleposlaništvo. Poslali smo tudi številko, ki jo je Jacob uporabil, ko je bil na Hrvaškem, in ki naj bi vsebovala sporočilo, da je v nevarnosti. FBI to zdaj poskuša ugotoviti,« je za Jutarnji list povedala njegova mama, Kathy Lingo.

KDO JE POGREŠANI?

Jacob je visok 182 centimetrov, ima rjave lase in zelene oči ter potuje sam. V osmih tednih je po diplomi nameraval potovati po več državah. Dom je zapustil 24. junija v Filadelfiji v Pensilvaniji. Na Dunaj je prišel naslednji dan. Nekaj dni je ostal v Avstriji in nato odpotoval v Švico, Francijo in Italijo. V tem času je bil v stiku s prijatelji in z družino. Iz Italije je odšel 19. julija in povedal svoji družini, da je tam zanj predraga. Nato je v Zagreb prispel z avtobusom. Ni imel posebnih načrtov, zato je izbral Hrvaško, ker so mu rekli, da je cenejša od Italije.

22. julija je poslal fotografijo, s katere je razvidno, da je v Baški Vodi, sicer pa je načrtoval obiskati še Split in Dubrovnik in se nato 15. avgusta vrniti v ZDA. 25. julija se je za njim izgubila vsaka sled.

IZGUBILA SE JE VSAKA SLED

Spomnimo, 63-letna Domžalčanka Alma Novljan je še vedno pogrešana, njeno izginotje pa je še vedno zavito v tančico skrivnosti, saj se je za njo 25. junija 2019, na sprehodu severozahodno od Malega jezera na otoku Mljet izgubila vsaka sled.

NaDlani.si; Foto: nestali.hr

Kaj se dogaja na Hrvaškem? Tako kot Alma skrivnostno izginil še 18-letnik
1 od 1
Kliknite na sliko za prikaz celotne slike.