• C Novo mesto
  • 09:37
  • Ned, 26.06.2022

Kaj se dogaja z mamo pogrešanega Mateja? Več kot dva meseca se je pojavljal le oče, zdaj pa je jasno

Nenad Periš, oče pogrešanega mladeniča Mateja Periša (27), se je prejšnji teden vrnil v Split, potem ko je dva meseca in pol preživel v Beogradu. Poudaril je, da mu je težko biti daleč od Beograda, kjer je izgubil sina, a da se mora vrniti k družini in službi. Nenad je namreč razkril, da je po vsem tem času videl Matejevo mamo, njegovo bivšo ženo, ki sedaj dneve preživlja v molitvi namenjeni sinu. »Videl sem jo in lahko povem, da ji je najtežje. Prva stvar, ki me je vprašala, je bilo: ‘Kako si?’ Posvetila se je molitvam in želji po iskanju sina. Hodili smo in se pogovarjali o vsem. Povedal sem ji vse, kar vem, a najinega otroka nisem našel,« je dejal za srbske medije.

Poudaril je, da sta ga enako spraševali tudi hčerki in da ni minilo niti trenutka, da ne bi pomislil na Mateja. »Hčerki sta me čakali z istim vprašanjem kot moja bivša žena: ‘Kako sem?!’. Vsem povem, da ni pomembno. Da bi vsak starš na svetu naredil to, kar počnem jaz. Ni mi lahko, da se vrnem, a sem moral zaradi družine in službe. Ni trenutka, da ne pomislim, kaj se je zgodilo z mojim sinom in kje je. Moram biti realen …«

Kaj se je zgodilo?

Spomnimo, Matej Periš je izginil v noči med 30. in 31. decembrom lani, ko je prijatelje in jakno pustil v beograjskem klubu Gotik. V noči s četrtka na petek je bil s šestimi prijatelji v klubu, njegovo izginotje pa so prijavili policiji v petek. Trikrat je poskušal ustaviti taksi, nato pa prišel do Save.  Med preiskavo so se pojavili nadzorni posnetki z beograjskih ulic, ki nakazujejo, da je pogrešani mladenič tekel neznano kam. Potem se je za njem izgubila vsaka sled …Preden je izginil, je poskušal stopiti v stik s prijateljico Majo, a se mu le ta ni javila.

Iskalna akcija ustavljena

V začetku meseca je odjeknila novica, da je predsednik Sindikata policistov in šefov policije v Srbiji Blažo Marković za televizijo Kurir povedal, da verjame, da je Matej Periš živ in da obstaja velika možnost, da je kje pridržan. »Zadevo je treba dokončati. Ne moremo zadržati policije in iskati več kot dva meseca. Moje mnenje, pa tudi mnenje tistih, ki to delo opravljajo več kot jaz, je, da ni več v vodi. Z avtom je šel v neko smer, in ali ga kdo drži v ujetništvu ali kaj drugega, ne vem, so pa bila najrazličnejša ugibanja, da je v Nemčiji ali kje drugje. Jaz bi raje imel to varianto. Vse variante so težke za starše,« je za jutranji program na televiziji Kurir povedal Marković. Navedel je še, da je policijsko iskanje Mateja za zdaj ustavljeno, češ da policije z iskanjem ne gre več motiti. 

N. D.; Foto: youtube

oglaševanje