• C Novo mesto
  • 03:14
  • Ned, 22.05.2022

Kaj se je dogajalo na noč čarovnic!? Ustrelil sedemletnico, oblečeno v pikapolonico

V ZDA in Kanadi so ob praznovanju noči čarovnic zabeležili več incidentov. V streljanju na četrtkovi zabavi v bližini San Francisca so bili ubiti štirje ljudje, še več pa je bilo ranjenih. Trije ljudje pa so bili ubiti že v torek na neki zabavi ob noči čarovnic v Los Angelesu.

Grozljivka

“Štirje mrtvi in več ranjenih v streljanju v Orindi,” je sporočila lokalna policija v kraju Orinda, ki leži približno 30 kilometrov od San Francisca. Do streljanja je prišlo okoli 23. ure po lokalnem času v hiši, najeti prek platforme Airbnb.

Trije ljudje pa so bili ubiti že v torek zvečer na neki zabavi ob noči čarovnic v Los Angelesu. Še devet jih je bilo ranjenih.

V četrtek popoldne je neznanec v Chicagu v prsi ustrelil sedemletno deklico, ki je bila oblečena v pikapolonico in je skupaj z očetom hodila od hiše do hiše. Deklico so v smrtni nevarnosti prepeljali v bolnišnico. V tem incidentu je bil v roko ustreljen še 31-letni moški, ki so ga prav tako oskrbeli v bolnišnici. Policija v povezavi z dogodkom ni aretirala nikogar, niti nima opisa strelca.

Ob noči čarovnic zabodel najmanj šest ljudi

V kanadskem Torontu pa je nek moški ponoči po lokalnem času na zabavi ob noči čarovnic zabodel najmanj šest ljudi. Dva od teh sta v smrtni nevarnosti, dva sta težje poškodovana, dva pa lažje, je navedla policija. Kasneje je v bolnišnico prišla še ena oseba, ki je dejala, da je bila ranjena na tej zabavi. V povezavi z incidentom so prijeli mlajšega moškega, ki naj bi zabodel udeležence zabave. Njegov motiv še ni znan.

NaDlani.si; Foto: Shutterstock

dolenjske lekarne