• 18.66C Novo mesto
  • 23:57
  • Pet, 10.07.2020

Kam je izginil Dolenjec Ivan? Iščejo ga s čolni in reševalnimi psi

Svojci od ponedeljka pogrešajo 51-letnega Ivana Gričarja iz Gorenjega Kronovega. Visok je okoli 170 centimetrov, srednje postave, ima sive lase, brke in krajšo brado. Ob odhodu od doma je bil najverjetneje oblečen v sive hlače in modro majico s kratkimi rokavi, so sporočili z novomeške policijske uprave. Novomeški policisti so takoj po prejetem obvestilu začeli aktivnosti za izsleditev pogrešanega. Z iskalno akcijo nadaljujejo tudi danes, pri iskanju sodelujejo vodniki reševalnih psov.

Z iskalno akcijo bodo nadaljevali danes

Tole piše na upravi za zaščito in reševanje: »Včeraj se je ob 14.39 uri na območju naselja Gorenje Kronovo, občina Novo mesto, pričela iskalna akcija za pogrešano osebo, javlja uprava za zaščito in reševanje. Gasilci GRC Novo mesto so od Kampa Otočec do naselja Dobrava pri Škocjanu s čolnom pregledali gladino in obrežje reke Krke. V večernih urah so se iskalni akciji pridružili še vodniki z reševalnimi psi za pogrešane osebe SIP KZS in ZRPS Dolenjske regije. Pogrešane osebe niso našli. Z iskalno akcijo bodo nadaljevali danes.«

Pokličite policijo

Policisti prosijo vse, ki bi pogrešanega opazili ali karkoli vedeli o njegovem izginotju, da jim to sporočijo na številko 113 ali na anonimni telefon policije 080-1200.

NaDlani.si; Foto: PU Novo mesto