• C Novo mesto
  • 05:56
  • Tor, 21.03.2023

Kaotične razmere na cestah vzele življenje 19-letnika

 Na cesti med Podbrezjami in Zvirčami se je dopoldne zgodila prometna nesreča, v kateri je 19-letni voznik osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal na nasprotno smerno vozišče in z desnim bočnim delom avtomobila trčil v drevo. 19-letni sopotnik je ob tem na kraju nesreče umrl, so sporočili s Policijske uprave Kranj.

Kaj se je zgodilo?

Kot so pojasnili na PU Kranj, so bili o nesreči obveščeni nekaj po 11. uri. 19-letni voznik je vozil iz smeri Podbrezij proti Zvirčam, pri trčenju se je lažje poškodoval. 19-letni sopotnik pa je zaradi hudih poškodb na kraju nesreče umrl.

Policisti so opravili ogled kraja prometne nesreče, ki sta se ga udeležila tudi preiskovalni sodnik in državna tožilka. Cesta je bila zaprta za ves promet med 11.20 in 15. uro. Obvestila o vseh okoliščinah prometne nesreče še zbirajo in vodijo postopek v smeri kaznivega dejanja zoper varnost javnega prometa. O vseh ugotovitvah bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Zapeljal s ceste in umrl v jarku

Spomnimo, v Škrjančah pri Novem mestu je danes okoli 7.30 45-letni voznik osebnega avtomobila iz Črnomlja zapeljal s ceste in obstal v jarku. Reševalci so ugotovili, da je moški umrl na kraju nesreče.

STA, Foto: arhiv