• 28.22C Novo mesto
  • 12:39
  • Sre, 12.08.2020

Kje jima je bila pamet? Okužena s korono sta prišla na bencinsko postajo

Na bencinski črpalki v Zagrebu se je zgodil nekaj neverjetnega, a tudi nepremišljenega ob enem. Policisti zagrebške policijske uprave so opravili kriminalistično preiskavo moškega, starega 72 let, in ženske, stare 70 let. Oba sta v o torek okoli 18.50 prispela na eno izmed zagrebških bencinskih črpalk in moški je iskal ključ za stranišče. Ko ga je dobil od prodajalke je šel na stranišče, vrnil ključ, ženska pa je zaposleno obvestila, da sta oba okužena s koronavirusom, zato bi bilo dobro, da bi ključ razkužil.

Priča dogodki so bili tudi policisti, ki so ravno takrat obiskali bencinsko črpalko. Na varni razdalji so identificirali starejša občana ter jih opozorili, naj vstopita v svoje vozilo. Vse so preverili še na kliniki za infekcijske bolezni in dobili povratne informacije, da sta osumljenca resnično okuženi s tem nevarnim virusom. V spremstvu policije so ju varno pospremili do pristojne bolnišnice, kjer so jih zdravstveni delavci sprejeli. Na prizorišču bencinske črpalke je potekala dezinfekcija.

S koronom došli na benzinsku u Ilici: ‘Sve smo dezinficirali’

S koronom došli na benzinsku u Ilici: ‘Sve smo dezinficirali’Reporter: Emirat AsipiViše na https://bit.ly/39jAiOs

Objavil/a 24sata dne Sreda, 25. marec 2020

Osumljena kaznivega dejanja

Starostnika sta osumljena, da sta širila nalezljivo bolezen, ker nista ravnala v skladu z navodili za preprečevanje širjenja nalezljive bolezni ali zaščitnimi ukrepi, ki so jima bila naložena.

NaDlani.si; Foto: facebook