• C Novo mesto
  • 03:08
  • Ned, 13.06.2021

Kje sta Dijanina otroka? Pojavili so se namigi, da bi bila na tem koncu Slovenije

Če imate kakršnokoli informacijo, pokličite 113 ali pa 040268838.

Poročali smo o agoniji mame dveh otrok, Dijana Hisenaj, svojih malčkov Amaye in Amira ni videla že skoraj tri mesece. »Bivši partner je 5. decembra prišel v Švico, kjer živim z otrokoma, da bi imel dogovorjene stike. Ker otrok do večera ni vrnil, sem še isti dan obvestila policijo. Otroke so iskali v Švici, a kot sem ugotovila naknadno, so z očetom že odpotovali v Slovenijo. Ko sem ga klicala je zahteval, da se vrnem in bomo spet družina. Sicer otrok ne bom videla,« je povedala za lokalni portal.

Dijana je takoj posumila, da ju je nekje v Sloveniji skrila osumljenčeva mama, na spletu pa so se že pojavili namigi, da naj bi pogrešana otroka v torek videli v Kopru.

»CSD Zasavje, enota Zagorje ob Savi konkretnega primera zaradi varstva osebnih in drugih podatkov ne more podrobneje izpostavljati. Prvotna naloga centra za socialno delo v primerih, v katerih so udeleženi otroci, je vedno zaščita in varstvo le-teh. Prav zaradi ranljivosti mladoletnih oseb vsako situacijo nujno obravnavamo z največjo odgovornostjo. V tovrstnih primerih sodelujemo z vsemi pristojnimi institucijami. Center za socialno delo aktivno sodeluje s policijo. Za izdajo sklepa za vrnitev na podlagi Konvencije o civilnopravnih vidikih mednarodnega protipravnega odvzema otrok pa je pristojno okrožno sodišče,« ob tem sporoča pomočnica direktorja CSD Zagorje Adisa Mujčinović.

NaDlani.si; Foto: twitter