• C Novo mesto
  • 21:07
  • Čet, 05.08.2021

Krvava Dolenjska! Ženo s topim predmetom večkrat po glavi, umrla je na hodniku hiše

Očitno je krvavemu dejanju botroval spor.

ČRNOMELJ – Včeraj, nekaj pred 18. uro, so reševalci v zasebnem prostoru v Dolenji vasi pri Črnomlju oskrbovali hudo poškodovano žensko. Na kraj so bili takoj napoteni policisti PP Črnomelj in ogledna skupina Sektorja kriminalistične policije PU Novo mesto. Kljub pomoči reševalcev je 67-letna ženska umrla na kraju dogodka.

»Po prvih zbranih obvestilih in ugotovitvah sta se 67-letni moški in žrtev, ki je bila njegova žena, sprla v stanovanjski hiši. Moški jo je s topim predmetom večkrat udaril po glavi, žrtev pa je obležala v hodniku hiše. Storilcu so policisti odvzeli prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje. Kriminalisti ogledne skupine Sektorja kriminalistične policije PU Novo mesto so opravili ogled kraja kaznivega dejanja, ogleda sta se udeležili tudi preiskovalna sodnica in okrožna državna tožilka. Kriminalisti nadaljujejo s preiskavo in ugotavljanjem okoliščin kaznivega dejanja uboja,« o krvavem dejanju javnosti sporočajo dolenjski policisti.

Zaporna kazen do 15 let

Osumljenca (67) bodo predvidoma jutri s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku. V preteklosti moškega niso obravnavali zaradi kaznivih dejanj z elementi nasilja. Kazenski zakonik za kaznivo dejanje uboja določa kazen zapora do petnajstih let.

Zabodel partnerko

Še slab mesec ni minilo, odkar je na Potoku v občini Straža prišlo do krvavega dejanja, v katerem je Borut Turk (33) do smrti zabodel 27-letno partnerko Romano Muhič in ob prihodu policistov ranil še sebe.

NaDlani.si; Foto: arhiv