• C Novo mesto
  • 21:43
  • Čet, 05.08.2021

Ljubljančan (28) zgrmel v globino pred očmi življenjske sopotnice

Z njim je hudo.

S PU Nova Gorica sporočajo, da se je včeraj ob 12.46 uri med plezanjem na plezališču Strug v Idrijski Beli (Občina Idrija) zaradi izgube oprijema v steni z višine dobrih 15 metrov v globino padel in se predvidoma huje poškodoval 28-letni plezalec iz okolice Ljubljane.

Dean Božnik je z mediji spregovoril o hudi nesreči: »Takoj po nesrečnem padcu so poškodovancu pomoč na kraju nudili njegova življenjska sopotnica in dva naključna mimoidoča sprehajalca, ki so nato poklicali pristojno reševalno službo za zaščito in reševanje. Kasneje so na kraju poleg policistov PP Idrija posredovali tudi gorski reševalci GRS Tolmin, gasilci PGD Idrija in reševalci NMP ZD Idrija, ki so predvidoma huje poškodovanemu plezalcu nudili prvo pomoč. Kasneje pa so poškodovanca prevzeli člani dežurne ekipe GRS z Brnika in ga s policijskim helikopterjem prepeljali na nadaljnje zdravljenje v ljubljanski klinični center.«

28.2.2021 – par minut pred 13. uro gasilci prejmejo poziv o padcu plezalca v plezališču Strug. Ob prihodu gasilcev na…

Objavil/a PGD Idrija dne Nedelja, 28. februar 2021

Dodajmo, da so o dogodku obvestili tudi pristojne pravosodne organe. Glede na dosedanja ugotovljena dejstva so idrijski policisti tujo krivdo izključili in bodo o obravnavanem primeru s pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

NaDlani.si; Foto: PGD Idrija