• C Novo mesto
  • 21:10
  • Čet, 30.06.2022

Luka (24) 300 metrov od hiše ubil bivše dekle (20)! »Ni se javila na mobitel, potem sem videl njega celega v krvi«

poletni festival

Hrvaška je v šoku. Policiji je bilo javljeno, da se nek mladenič skušal ubiti v Našicah. Ko so odšli na igrišče, so ga našli ležečega na progi, kjer je skočil z nadvoza, torej cestnega mostu. Takrat so odkrili tudi, da kakih 150 metrov stran leži brez življenja truplo mladega dekleta, v parku ob pokopališču.

Jeleni Lukačić (20) je po neuradnih informacijah ubil njen nekdanji fant Luka Dundović (24), nato si je poskušal soditi sam. Oba, pravijo prijatelji, sta bila v ljubezenski zvezi, ki se je končala okoli božiča. Menda se mladenič s tem ni mogel sprijazniti, zato jo je pogosto klical in ji pošiljal sporočila.  Jeleno je tik pred zločinom v park nedaleč od njene hiše priljal novi fant. Kot navajajo hrvaški mediji, sta se dogovorila, da ga pokliče, ko pride domov. Vedel je, da jo je Luka tisti dan kontaktiral in ji poslal sporočila. Kratke poti do doma, le 200 metrov, nesrečno dekle ni uspela prehoditi. Njen morilec naj bi jo srečal pred hišo ali v neposredni bližini. Odvlekel jo je v park in jo ubil. Uradno še ni znano, kako je prišlo do smrti, a orožje umora naj bi bil nož. Njen trenutni fant je bil zaskrbljen, da se njegovo dekle ne odziva. Ko se je malo pozneje spet odpeljal do njene hiše, je na nadvozu zagledal Luko Dundovića.

»Njegova oblačila so bila krvava. Vprašal sem ga, kje je Jelena, pa mi je odgovoril: Mrtva je. Hitro sem šel do njene hiše in poklical njeno mamo, tako da smo kar poklicali policijo,« nam je povedal mladenič. Policija je zločin na kratko prijavila in potrdila sume o nasilni smrti deklice. »Oseba, povezana s tem dogodkom, je pod nadzorom policije. Opravljamo kriminalistično preiskavo z namenom ugotovitve vseh okoliščin,« so sporočili s Policijske uprave Osječko-baranjska.

Družina Lukačić se je v Našice preselila iz bližnje Donje Motičine pred dvema letoma. Jelena je delala v trgovini v bližnjem Jelisavcu, poleg staršev pa ima še dve starejši sestri in mlajšega brata. Ker se ni pojavila v službi, so jo poklicali na mobilni telefon, ne da bi vedeli, zakaj se ne javlja … »Ni ga prijavila policiji, ker je mislila, da bo nehal klicati,« je povedala sestrična žrtve. Prijatelji so se od Jelene poslovili na družbenih omrežjih. »Videti je bila kot angel, zdaj je to postala,« so zapisali.

Luka Dundović ima hude telesne poškodbe, a njegovo življenje ni ogroženo.

N. D.; Foto: facebook

e-bike