• 15.51C Novo mesto
  • 05:23
  • Sob, 11.07.2020

Milan (38) iz Brežic izgubil oblast nad motorjem, trčil v zid ter umrl na kraju nesreče

Zgodilo se je v soboto ob 17.10.

STARA ŽAGA – V soboto se je okoli 17. ure pri kraju Stare Žage smrtno ponesrečil 38-letni motorist iz Brežic. Vozil je po regionalni cesti iz Črnomlja proti Podturnu. Pri kraju Stare Žage je zaradi neprilagojene hitrosti v ovinku izgubil oblast nad motorjem, zapeljal s ceste in trčil v betonski podporni zid in ograjo, kjer je tudi umrl, so sporočili s policije.

Policisti okoliščine prometne nesreče še preiskujejo in bodo po zaključeni preiskavi z ugotovitvami seznanili pristojno tožilstvo. Kot poročajo mediji, gre za Milana Semena (38) iz Brežic, ki se je v soboto popoldne z motorjem peljal iz Črnomlja v Beli krajini proti Podturnu pri Dolenjskih Toplicah.

Umrlo osem ljudi

Letos je na cestah na območju Policijske uprave Novo mesto v prometnih nesrečah umrlo osem ljudi in sicer dva potnika v osebnem avtomobilu, dva motorista, potnica na motorju, voznik osebnega avtomobila, voznik kmetijskega traktorja in pešec. Neprilagojena hitrost je bila vzrok za pet prometnih nesreč, v katerih je umrlo šest ljudi. V enakem obdobju lani jih je na območju novomeške policijske uprave umrlo 11.

NaDlani.si; Foto: Shutterstock